ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Защо някои препарати за дератизация са невинаги ефективни?

12.11.2015

препарати за дератизацияАко някога сте се сблъсквали с нашествие на гризачи - мишки и плъхове, вероятно вече сте опитвали да се преборите с тях по конвенционалния начин - с отрова, закупена от аптеката или специализиран магазин и вероятно сте разбрали по трудния начин, че тези средства рядко дават бърз и категоричен ефект.

Защо обикновените препарати за дератизация са неефективни?

На първо място, тези препарати са вид отрови, към които мишките и плъховете често придобиват резистентност, т.е. - те спират да им действат, като отрова. Тъй като сме инструктирани да залагаме отровите, примесени с храна, любима на този вид вредители, често се оказва, че по този начин просто ги храним и допринасяме за тяхното размножаване.

Когато отровата е наистина ефективна възниква друг проблем, който намалява възможността да унищожим цялата популация на вредителите. Те умеят да защитават вида си, като предупреждават останалите за възникналата опасност. Когато гризачът усети, че е погълнал отрова, той започва да издава силни писъци, с които предупреждава останалите екземпляри да не докосват, заложения от нас препарат. Това намалява шансовете ни да се справим с неприятния вредител.

Какви дератизационни препарати използват професионалистите?

Достъп до наистина качествените препарати за дератизация имат единствено професионалните ДДД фирми, тъй като, използвани безконтролно от непрофесионалисти, тези химикали могат да бъдат особено опасни за хора и нецелеви животински видове. Тези препарати са одобрени за употреба от Министерство на здравеопазването, но те могат да се прилагат само при изключително строг контрол.

Ако не искате да използвате услугите на фирма за дератизация, дезинфекция и дезинсекция, можете само да закупите от тях съответния продукт, като заедно с него ще получите и инструкции за неговата употреба, така че ефектът да бъде максимален, а опасността - сведена до минимум.

Продуктите, които професионалните фирми за борба с вредителите използват са вид родентициди - силно токсични химикали, примесени с любима на гризачите стръв т.н. атрактант. Най-ефективните препарати са антикоагулантите с забавено действие, причиняващи вътрешни кръвоизливи и сигурна смърт в рамките на 3 до 7 дни след поглъщането им - взависимост от погълнатото количество отрова.

Предимството на родентицидите, на база антикоагулант е, че гризачите не развиват резистентност към тях и те се използват именно в случаите, когато конвенционалните отрови спират да действат. Друго предимство на най-ефективните родентициди е съдържанието на вещества, предизвикващи задух, които принуждават мишките и плъховете да напуснат своите скривалища преди да умрат. Това ви спасява от опасността, гризачът да умре зад мебели или в тесен процеп, откъдето трудно може да бъде премахнат.

Как да използваме безопасно ефективните родентициди?

Качествените препарати за борба с мишки и плъхове понякога могат да са изключително опасни и за хората и техните домашни любимци, ако бъдат погълнати по невнимание. Освен това когато използвате професионален родентицид , винаги спазвайте стриктно указанията за безопасност на производителя. Умишлено всички професионални родентициди са направени с горчив за хората вкус и не са атрактивни за повечето животни, но все пак не ги подценявайте и ако ще го залагате без помощта на професионалисти, ги поставяйте на труднодостъпни места и в специални дератизационни кутии, така че отровата да бъде недостъпна за малки деца и домашни животни.

Самите кутии трябва да бъдат поставяни на ключови места по маршрута на гризачите, но в същото време, те трябва да бъдат недостъпни за малчуганите и четириногите приятели на човека. Примамката , обикновено под формата на паста, парафиново блокче или гранули трябва да бъде добавяна периодично, така че цялата популация да може да поема от нея ежедневно. В рамките на 3-7 дни гризачите ще започнат да умират.


Още полезна информация от блога

Как да се справим с мишките вкъщи? - Бран Инсект

Как да се справим с мишките вкъщи?

17.04.2019
Повечето от вас, които са гледали популярното анимационно филмче Том и Джери, най-вероятно все съчувстват на горкото мишле Джери, което е преследвано от котката Том, но все успява по някакъв начин да я надхитри. В реалния живот обаче, мишките нито са толкова хитри, нито толкова симпатични, нито желани.....

Виж още

Видовете плъхове в България - Бран Инсект

Видовете плъхове в България

25.03.2019
Никак не е сложно да се досетите какво се крие зад сложните думи дезинфекция и дезинсекция, използвани редовно от фирмите за борба с вредителите. Какво обаче остава за по-неразбираемата дума дератизация?! Всъщност произходът ѝ е от латинското отрицание des  и rattus, означаващо плъх. Казано по-просто:.....

Виж още

Какво е антикоагулант? - Бран Инсект

Какво е антикоагулант?

13.06.2018
Изобщо не си и мислим как да Ви правим живота по-скучен и досаден, занимавайки Ви с разни сложни термини, като антикоагулант. Но ако решите да ни обърнете малко внимание, ще разберете, че темата си струва. Знаете, че има хора, които си взимат за домашен любимец от онези пухкави малки мишлета като.....

Виж още