ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Какво е нужно да знаем за бълхите

23.07.2015

У нас се срещат около 100 вида бълхи, въпреки че в целия свят съществуват около 1500. Всички те са кръвосмучещи насекоми, паразитиращи върху животни с постоянна телесна температура - сред тях е разбира се и човекът.

снимка на бълхаБълхите, както някои други видове насекоми преминават няколко фази на развитие, докато стигнат фазата на възрастно насекомо. В много случаи те се развъждат директно в козината на някои домашни животни, а в други развитието им протича в жилищните помещения, като това става най-често в пукнатините на пода, в меките подови настилки, под стари багажи или върху дрехи, които сме захвърлили небрежно.

Когато бълхите станат постоянен обитател на едно жилище, това може да бъде изключително опасно. Бълхите, както всички кръвопиещи паразити са преносители на сериозни инфекциозни заболявания, сред които чума, петнист тиф, туларемия, листериоза и дори антракс. Всяко от тези заболявания води до летален изход или трайно увреждане, затова бълхите трябва да бъдат незабавно и качествено обезвреждани.

С какви средства да се отървем от бълхите?

На първо място е важно да обезпаразитяваме редовно домашните любимци и стопанските животни, защото най-често те са преносителите на бълхи в жилищните помещения. Дори когато едно животно се отглежда извън жилището, то е опасен преносител, тъй като бълхата е изключително подвижна и може да се пренесе от козината на животното до дрехите на човека, без той дори да забележи. По този начин внасянето на бълхата в дома е сигурно, а размножаването и до сериозна популация е въпрос на кратко време.

В случай, че не отглеждате животни, трябва да бъдете нащрек ако Вашите съседи имат такива. За бълхата големите разстояния не представляват пречка и ако у съседите има бълхи, то обезателно ще ги има и у Вас.

Редовното почистване е едно от най-добрите средства за борба с бълхите. Тъй като в домашна среда бълхите обитават подовите настилки, дамаските на мебелите и дрехите в гардеробите, е важно да се погрижите, като ги почиствате редовно и качествено. Изсмукването с прахосмукачка е достатъчно ефективно и напълно способно да отстрани дори ларвите, загнездили се в килимите и мокетите, затова не си спестявайте тази манипулация.

В търговската мрежа се предлагат достатъчно средства за борба с бълхите - тези досадни кръвопийци. Някои средства са ефективни, а други не особено, тъй като повечето вредители се приспособяват по-лесно към масово използваните препарати отколкото към професионалните такива. Затова е добре, преди да предприемете решителни действия да се консултирате с компетентен специалист или още по-добре - да го наемете сам да разреши проблема.


Още полезна информация от блога

Интересна информация за живота на гущерите и опашките им

Интересна информация за живота на гущерите и опашките им

27.02.2014
По-възрастните от нас със сигурност си спомнят как като деца са виждали или откъсвaли несъзнателно опашката на някой уловен с ръце гущер. Това наистина необичайно явление за хората всъщност е типично за гущерите и е тяхна естествена защитна реакция срещу хищниците. Сигурно сте си задавали въпроса.....

Виж още

7 Съвети за ограничаване на мухите в жилища и заведения

7 Съвети за ограничаване на мухите в жилища и заведения

27.02.2014
Мухите обожават домове, които са уютни, топли и винаги пълни с храна. Те проникват през незащитените отворени врати и прозорци и като че ли забравят пътя обратно. Тяхното постоянно бръмчене обаче е доста досадно, а да не говорим и за нехигиеничните последици, които нанасят като оплюват съдове, храни.....

Виж още

Бран Инсект, Брам Инспект или Бранд Инсек е правилното?

Бран Инсект, Брам Инспект или Бранд Инсек е правилното?

12.12.2014
Бран Инспект, Бранд Инсект, Брам Инвест или Бран Инсект? Макар, че името Бран Инсект съществува от 2005г., то все още се бърка поради трудния му изговор. Ето защо решихме да напишем най-срещаните варианти, по които клиентите ни търсят в интернет, като по този начин да ги улесним в намирането ни. Правилно е.....

Виж още