ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Какво е нужно да знаем за бълхите

23.07.2015
Какво е нужно да знаем за бълхите

У нас се срещат около 100 вида бълхи, въпреки че в целия свят съществуват около 1500. Всички те са кръвосмучещи насекоми, паразитиращи върху животни с постоянна телесна температура - сред тях е разбира се и човекът.

снимка на бълхаБълхите, както някои други видове насекоми преминават няколко фази на развитие, докато стигнат фазата на възрастно насекомо. В много случаи те се развъждат директно в козината на някои домашни животни, а в други развитието им протича в жилищните помещения, като това става най-често в пукнатините на пода, в меките подови настилки, под стари багажи или върху дрехи, които сме захвърлили небрежно.

Когато бълхите станат постоянен обитател на едно жилище, това може да бъде изключително опасно. Бълхите, както всички кръвопиещи паразити са преносители на сериозни инфекциозни заболявания, сред които чума, петнист тиф, туларемия, листериоза и дори антракс. Всяко от тези заболявания води до летален изход или трайно увреждане, затова бълхите трябва да бъдат незабавно и качествено обезвреждани.

С какви средства да се отървем от бълхите?

На първо място е важно да обезпаразитяваме редовно домашните любимци и стопанските животни, защото най-често те са преносителите на бълхи в жилищните помещения. Дори когато едно животно се отглежда извън жилището, то е опасен преносител, тъй като бълхата е изключително подвижна и може да се пренесе от козината на животното до дрехите на човека, без той дори да забележи. По този начин внасянето на бълхата в дома е сигурно, а размножаването и до сериозна популация е въпрос на кратко време.

В случай, че не отглеждате животни, трябва да бъдете нащрек ако Вашите съседи имат такива. За бълхата големите разстояния не представляват пречка и ако у съседите има бълхи, то обезателно ще ги има и у Вас.

Редовното почистване е едно от най-добрите средства за борба с бълхите. Тъй като в домашна среда бълхите обитават подовите настилки, дамаските на мебелите и дрехите в гардеробите, е важно да се погрижите, като ги почиствате редовно и качествено. Изсмукването с прахосмукачка е достатъчно ефективно и напълно способно да отстрани дори ларвите, загнездили се в килимите и мокетите, затова не си спестявайте тази манипулация.

В търговската мрежа се предлагат достатъчно средства за борба с бълхите - тези досадни кръвопийци. Някои средства са ефективни, а други не особено, тъй като повечето вредители се приспособяват по-лесно към масово използваните препарати отколкото към професионалните такива. Затова е добре, преди да предприемете решителни действия да се консултирате с компетентен специалист или още по-добре - да го наемете сам да разреши проблема.


Още полезна информация от блога

Вечната битка между човека и хлебарката

Вечната битка между човека и хлебарката

21.07.2015
Или как да излезем победители в двубоя с хлебарките Хлебарката обитава нашата планета много преди нас - хората. Тя вероятно ще продължи да живее и след нашата гибел, след като е факт, че може да издържи на всякакви екологични и метеорологични катаклизми, с изключение единствено на арктически студ. На.....

Виж още

Рецепта за качествена дератизация

Рецепта за качествена дератизация

16.07.2015
Гризачите, които най-често съпътстват и усложняват живота на хората са мишките и плъховете. Те могат да внесат смут, не само в стопанските постройки, канализациите, мазетата и селскостопанските открити площи, но и дори в жилищните помещения, където тяхното присъствие е още по-нежелано и.....

Виж още

Договор с лицензирани фирми за дезинфекция за търговските обекти

Договор с лицензирани фирми за дезинфекция за търговските обекти

07.07.2015
Всички търговски и обществени обекти и в частност хранителните магазини, барове, дискотеки, заведения за бързо хранене, хотели, авто и жп гари и т.н са задължени да притежават ДДД договор с лицензирана ДДД фирма т.е. такава, занимаваща се с дезинсекция, дератизация и дезинфекция. Това изискване се.....

Виж още