ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Оранжев ултразвуков електронен уред за борба с къртици и сляпо куче

Код на продукт: 0159

В наличност
Поръчките се доставят с ЕКОНТ
ПОРАДИ НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НАС ПРИЧИНИ, ФИЗИЧЕСКИЯТ И ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ ВРЕМЕННО НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!

Уреда прогонва и защитава от: подземни вредители – къртици /TalpaEuropea, L./ и Сляпо куче /SpalaxLeucodon/

Подходящ за приложение срещу къртици и сляпо куче във: всякакви открити тревни площи – градинки, дворове и т.н. Електронната ултразвукова машинка е на изгодна цена и напълно безвредна за хора и домашни животни, като не влияе на червеи, попови прасета и други подземни насекоми. Уреда за защита от къртици и слепи кучета е максимално ефективен при терени до 800 кв.м. т.е. кръга около уреда в който прогонва вредителите е около 30-35 метра. Ако двора ви е по-голям, предлагаме и друга по-силна машинка срещу къртици и сляпо куче.

Как работи уреда за борба със сляпо куче и къртици: Тъй като подземните гризачи поради слабо развитото си зрение имат силен слух и усещат и най-малките земни вибрации, този уред за предпазване и отблъскване на подобни вредители  е разработен да функционира, чрез излъчване на ултразвуков сигнал който е недоловим за хората, но определено силно дразни къртиците и слепите кучета. Оранжевия апарат издава вибриращ  Той издава вибриращ звук с честота 300-400 Hz, който постоянно мени своите параметри през различни интервали от време. Това не само, че плаши и дразни подземните гризачи, но и ги принуждава да напуснат защитената от уреда площ.
Електронният уред  не влияе на червеи, попови прасета и други подземни насекоми.

Как да ползвате оранжевата машинка тип тръба?

1. Като за начало развийте капачката на ултразвуковия уред обратно на часовниковата стрелка.
2. Следва да извадите вътрешното тяло.
3. Поставете 3 бр. батерии /1.5V-R20/D/ по указания на етикета начин. В рамките на 15 сек. ще чуете вибриращ звук, което е индикация за работа на уреда.
4. Върнете вътрешното тяло в корпуса на машинката против къртици.
5.Завийте капачката на уреда по посока на часовниковата стрелка.
6. Посредством твърд предмет направете цилиндричен отвор в почвата и поставете уреда в него, заравяйки го до 3/4 от дължината му.
7. За да осигурите по-голям ефект от работата на устройството трябва внимателно да уплътните с почва около него и да го притиснете добре.

Важни инструкции при работа с ултразвука:

1. Никога не забивайте уреда с чук или друг твърд предмет, а предварително си подгответе с друг предмет дупката в която ще го поставите .
2. Електронният ултразвуков уред за борба с гризачи работи се задейства с помощта на един комплект батерии с които издържа около  4-6 месеца. След този период  трябва да се проверява дали се чува лек вибриращ звук и ако няма такъв веднага да подмените батериите на устройството.
3. Ефектът от работата на уреда се проявява след 2-3 седмици и зависи от вида на почвата и първоначалната плътност на подземните гризачи

Важно - как да увеличим ефективността на устройството?:

1. При терени с голяма денивилация трябва да се внимава къде и как се залага уреда срещу змии и да се премести ако не им въздейства.
2. Две седмици преди да засаждате нови култури или поне преди да поставите уреда е ще добре да прекопаете дълбоко почвата за да нарушите естествените тунели и входове на къртиците и слепите кучета. Това определено ще повлия а по-лесното им отблъскване.
3. И тук принципа на Мечо Пух е в пълна сила – "колкото повече, толкова повече", а именно ако комбинирате ултразвука с репелент срещу сляпо куче или препарат срещу къртица, отново ще засилите максимално ефекта, тъй като репелентите се залагат в дупките на подземните вредители и действат на обонянието им, а електронния оранжев уред въздейства предимно на слуха и нервната им система.
4. Ако не спазите описаните препоръки за увеличаване на ефективността сме длъжни да ви информираме, че при завишени популации от къртици и особено когато има в близост има бебета къртици, може да се случи някой от оранжевите уреди да бъде избутан от почвата от възрастните къртици, защото надделява инстинкта им за самосъхранение.

Технически параметри на уреда:Захранване: 4,5V/DС (3бр. D батерии); Честота : 300-400 Hz; Ефективна площ: до 800 кв.м в периметър 30-35 м около устройството;Размери:       O 45 (65) x 380 мм и тегло  230 г

Наименование: Електронен уред против къртици и други подземни гризачи

Произход: България

Гаранция: 2 години

Опаковка: 1 бр.


Още ефективни продукти
Течен препарат срещу къртици - Бран Инсект

Течен препарат срещу къртици

84.00 лв.
Не е наличен
Талпа Раус е био репелент за прогонване на сляпо куче и други подземни гризачи и насекоми - Бран Инсект

Талпа Раус е био репелент за прогонване на сляпо куче и други подземни гризачи и насекоми

17.20 лв.
Не е наличен