ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Методи за прогонване на сляпо куче

28.05.2019
Методи за прогонване на слепи кучета. Уловено в капан сляпо куче.  - Бран Инсект

Уловено в капан сляпо куче

Сигурно сте присъствали на гледката как баба ви  е застанала в центъра на своята малка зеленчукова градина и цъка ли цъка с език, вперила поглед в поредната къртичина. Или пък на дядо ви, който откровено започва да изрежда всички псувни, които е научил през живота си, след като вижда как под носа му изчезват вдън земя няколко стръка праз, които грижливо е отглеждал, за да може наесен да си направи любимата родопска клин чорба с праз. Тази гледка може да ви се е струвала навремето донякъде комична, но за горките ви баба и дядо няма нищо смешно в подобна ситуация - да гледат как целият им упорит труд отива на вятъра, само заради някакви си къртици.

Стоп! Не бъркайте къртиците, които се хранят с вредните за почвата подземни насекоми, ларви и червеи със сляпо куче, което унищожава луковиците, корените или направо повлича със себе си отгледани вече зеленчуци като картофи, моркови, споменатият праз лук и всичко, което може да бъде отмъкнато – дори луковици на лалета. Къртичините, намиращи се в близост до зеленчуковите ви насаждения, както и тяхното изчезване вдън земя са дело именно на сляпото куче и вие веднага трябва да знаете какви са методите за прогонването му, ако искате да спасите поне част от реколтата си.

Този вредител, подобно на къртицата, също прокопава тунели в земята с цел търсене на храна, но напада растителността предимно луковичните и кореноплодните зеленчуци. В състояние е дори да се превърне в икономическо бедствие за цели региони на страната ни. На външен вид няма много общо с къртиците и за разлика от тях е напълно сляп. А основната разлика е, че слепите кучета оставят отворени дупки, докато къртиците винаги зариват изхода на дупката си с купчинка пръст. 

За щастие има някои ефективни методи за прогонване на сляпото куче от градината ви. Това животно е вредител и дори не е необходимо да проявявате особена хуманност към него. 

Преди да изпробвате превантивните методи за прогонването на  слепите кучета, трябва първо да се справите със съществуващите вече гадини, вилнеещи из подземните тунели в двора ви. Това става чрез използването на живоловни капани, които биха ги убили в момента, в който се покажат на повърхността. Капаните се залагат в тунелите им.

След като вече сте се отървали от живеещите в имота ви подземни гадини, се налага да изпробвате и някои методи за прогонване и предотвратяване на нови посещение от слепи  кучета.

  • Най-ефикасни методи за прогонване на всякакви подземни твари, включително и на къртици, е чрез използването на репеленти (биопродукти), които излъчват неприятна за тях миризма
  • Може да ги прогоните и чрез употребата на специални уреди, излъчващи непоносими за тях вибрации. 
  • Съществуват и димни патрони, които са сред любимите методи на ловджиите и пироманите за прогонване на слепите кучета, но с тях трябва да се действа по-предпазливо. 
  • Клиенти са ни споделяли, че успешно са изгонвали тези вредители чрез пиратки в дупките, но след време слепите кучета се завръщали и пак се налагало да им слaгат пиратки
  • Твърди се също така, че рицината отлично прогонва слепите кучета далеч от дворовете в които е засята. 

Имайте предвид, че това са едни от най-натрапчивите и упорити вредители, затова фирма Бран Инсект вече не предлага от няколко години услуги срещу тях, тъй като предпочитамe да гарaнтираме за 99.99% успеваемост на услугите си.


Още полезна информация от блога

Как да изгоним гълъбите от терасата или балкона си? - Бран Инсект

Как да изгоним гълъбите от терасата или балкона си?

15.05.2019
Можете спокойно да наречете себе си късметлия, ако сте успели да се озовете на площад Сан Марко, намиращ се в самото сърце на романтичната Венеция. Считан от Наполеон за най-елегантния площад (той дори го е нарекъл салон) на Европа, той е любимо място не само за многобройните туристи, художници и.....

Виж още

Европейска къртица (Talpa europaea) - Бран Инсект

Европейска къртица (Talpa europaea)

06.05.2019
Любопитни исторически факти за къртицитеВ наши дни изглежда абсурдно, че само допреди няколко десетилетия в някои държави като Великобритания е имало цели ловни дружинки, обединили силите си в борбата срещу къртиците. Те спазвали златното правило, че най-силното оръжие на ловеца е търпението,.....

Виж още

Как да се справим с мишките вкъщи? - Бран Инсект

Как да се справим с мишките вкъщи?

17.04.2019
Повечето от вас, които са гледали популярното анимационно филмче Том и Джери, най-вероятно все съчувстват на горкото мишле Джери, което е преследвано от котката Том, но все успява по някакъв начин да я надхитри. В реалния живот обаче, мишките нито са толкова хитри, нито толкова симпатични, нито желани.....

Виж още