ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Методи за прогонване на сляпо куче

28.05.2019
Методи за прогонване на слепи кучета. Уловено в капан сляпо куче.  - Бран Инсект

Уловено в капан сляпо куче

Сигурно сте присъствали на гледката как баба ви  е застанала в центъра на своята малка зеленчукова градина и цъка ли цъка с език, вперила поглед в поредната къртичина. Или пък на дядо ви, който откровено започва да изрежда всички псувни, които е научил през живота си, след като вижда как под носа му изчезват вдън земя няколко стръка праз, които грижливо е отглеждал, за да може наесен да си направи любимата родопска клин чорба с праз. Тази гледка може да ви се е струвала навремето донякъде комична, но за горките ви баба и дядо няма нищо смешно в подобна ситуация - да гледат как целият им упорит труд отива на вятъра, само заради някакви си къртици.

Стоп! Не бъркайте къртиците, които се хранят с вредните за почвата подземни насекоми, ларви и червеи със сляпо куче, което унищожава луковиците, корените или направо повлича със себе си отгледани вече зеленчуци като картофи, моркови, споменатият праз лук и всичко, което може да бъде отмъкнато – дори луковици на лалета. Къртичините, намиращи се в близост до зеленчуковите ви насаждения, както и тяхното изчезване вдън земя са дело именно на сляпото куче и вие веднага трябва да знаете какви са методите за прогонването му, ако искате да спасите поне част от реколтата си.

Този вредител, подобно на къртицата, също прокопава тунели в земята с цел търсене на храна, но напада растителността предимно луковичните и кореноплодните зеленчуци. В състояние е дори да се превърне в икономическо бедствие за цели региони на страната ни. На външен вид няма много общо с къртиците и за разлика от тях е напълно сляп. А основната разлика е, че слепите кучета оставят отворени дупки, докато къртиците винаги зариват изхода на дупката си с купчинка пръст. 

За щастие има някои ефективни методи за прогонване на сляпото куче от градината ви. Това животно е вредител и дори не е необходимо да проявявате особена хуманност към него. 

Преди да изпробвате превантивните методи за прогонването на  слепите кучета, трябва първо да се справите със съществуващите вече гадини, вилнеещи из подземните тунели в двора ви. Това става чрез използването на живоловни капани, които биха ги убили в момента, в който се покажат на повърхността. Капаните се залагат в тунелите им.

След като вече сте се отървали от живеещите в имота ви подземни гадини, се налага да изпробвате и някои методи за прогонване и предотвратяване на нови посещение от слепи  кучета.

  • Най-ефикасни методи за прогонване на всякакви подземни твари, включително и на къртици, е чрез използването на репеленти (биопродукти), които излъчват неприятна за тях миризма
  • Може да ги прогоните и чрез употребата на специални уреди, излъчващи непоносими за тях вибрации. 
  • Съществуват и димни патрони, които са сред любимите методи на ловджиите и пироманите за прогонване на слепите кучета, но с тях трябва да се действа по-предпазливо. 
  • Клиенти са ни споделяли, че успешно са изгонвали тези вредители чрез пиратки в дупките, но след време слепите кучета се завръщали и пак се налагало да им слaгат пиратки
  • Твърди се също така, че рицината отлично прогонва слепите кучета далеч от дворовете в които е засята. 

Имайте предвид, че това са едни от най-натрапчивите и упорити вредители, затова фирма Бран Инсект вече не предлага от няколко години услуги срещу тях, тъй като предпочитамe да гарaнтираме за 99.99% успеваемост на услугите си.


Още полезна информация от блога

Европейска къртица (Talpa europaea) - Бран Инсект

Европейска къртица (Talpa europaea)

06.05.2019
Любопитни исторически факти за къртиците В наши дни изглежда абсурдно, че само допреди няколко десетилетия в някои държави като Великобритания е имало цели ловни дружинки, обединили силите си в борбата срещу къртиците. Те спазвали златното правило, че най-силното оръжие на ловеца е търпението,.....

Виж още

Как да защитим насаждения и земеделски култури от подземни вредители - Бран Инсект

Как да защитим насаждения и земеделски култури от подземни вредители

05.12.2017
Хората, обработващи земята влагат много труд, време и средства, за да отгледат своите растителни земеделски култури. В тяхната работа има много фактори, които могат да унищожат цялата реколта и един от тях са подземните и надземни вредители. Земеделските стопани и градинарите се нуждаят от.....

Виж още