ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да изгоним гълъбите от терасата или балкона си?

15.05.2019
Как да изгоним гълъбите от терасата или балкона си? - Бран Инсект

Накацали върху тераса гълъби

Можете спокойно да наречете себе си късметлия, ако сте успели да се озовете на площад Сан Марко, намиращ се в самото сърце на романтичната Венеция. Считан от Наполеон за най-елегантния площад (той дори го е нарекъл салон) на Европа, той е любимо място не само за многобройните туристи, художници и фотографи, но и за гълъбите. Няма как тези птици да не са ви направили впечатление, привлечени тук от хората, които ги хранят от ръка, без те изобщо да се плашат. Много красива и впечатляваща гледка, но е добре да си остане само гледка, защото би трябвало да сте наясно какви поразии са способни да причинят гълъбите, ако решат да се настанят на собствената ви тераса, завещавайки ви цяла камара от курешки. Направо не искаме да си го представяме!


Логичният извод е, че всъщност всеки човек трябва да си зададе въпроса как да изгони тези сеещи нечистотии птици от балкона или терасата си. Не само заради изпражненията им или заради евентуално дебнещата котка-домашен любимец, която без да се замисли ще се впусне да ги гони, прелитайки няколко етажа надолу (това за 9-те живота на котката можете да го забравите - има достатъчно доказателства за неверността на твърдението). Тези пернати са носители на безброй инфекции и зарази, които са опасни както за човека, така и за домашния му любимец. Освен това ако имате гълъби на таванското си помещение в кооперацията или блока в който живеете бъдете нащрек за кърлежи, дървеници и хлебарки, тъй като гълъбите са едни от основните им преносители. Все пак те кацат по градинки, площадки, други тавански помещения и разни мръсни местенца от където каквото се полепи по крилата им бива пренасяно на следващото място където кацнат клетите птици. Разбира се някои вредители като кокошинките например, си остават по гълъба докато кръвосмучат от него. След това се пускат и скриват в някоя цепнатина на тавана, балкона или тераската ви. След време пак се впиват в него или налазват близкоживеещите хора, което води до обриви и други неприятни последици по кожата.

Птиците, които току-що обидихме, няма да се притеснят от шумкащите найлонови пликчета, които ние обикновено поставяме по балконите или терасата си с цел да изгоним пойни птички като лястовичките, например. Гълъбите са тренирани на тези фантасмагории и изобщо няма да се притеснят.

Има няколко качествени средства с, които можем успешно да изгоним гълъбите от терасата си, но прилагането на повечето от тях е малко по-специфично, затова вижте линковете, които сме поставили по-долу в текста и се запознайте подробно с детайлите.

Как да се справим сами и да отблъснем гълъбите? 

Резултат от гълъби кацащи на балкона или терасата

Резултат от гълъби кацащи на балкона или терасата

Виждали сте какво представлява едно бостанско плашило, което цели да предпази земеделската реколта от прииждащите гарвани, гарги и други птици. По същия начин би действало и подобно плашило върху гълъбите, тъй като всички гарвани и по-едри хищни птици са техен враг и те не желаят да си уреждат нито делова, нито интимна среща с тях. Т. е. да си закупите изкуствен гарван от онлайн магазина на Бран Инсект е най-лесното и бързо решение за вас - няма да се налага да пръскате с каквото и да е, а и ако е хубаво изработен би придавал естетика на терасата ви. За още по-добър ефект може да се комбинира и с описаните по-долу продукти.

Друга стратегия да изгоним тези пернати е като си закупим специален соларен ултразвуков уред, който ги отблъсква. Той е малко по-скъп от обикновените препарати, които се използват за отблъскване на птици, но пък цената му определено си струва. А говорейки за препарати, бихме ви препоръчали да се доверите на ефикасността на италианския гелообразен репелент във флакон, който е подходящ много срещу гълъби, както и на този супер течен продукт срещу дребни птици (най-вече лястовици), чието действие продължава цял година, че и отгоре.

Важно: Бъдете бдителни, не подценявайте гълъбите, но и не ги мразете, защото все пак не случайно те са символ на свободата и са изобразявани в редица художествени произведения в цял свят. 


Още полезна информация от блога

Прогонване на гълъби от покриви и тавански помещения - Бран Инсект

Прогонване на гълъби от покриви и тавански помещения

10.04.2021
Заради всички болести, които пренасят заедно с изпражненията си, гълъбите не напразно са наричани с нарицателния израз летящи плъхове. Тези често срещани птици може да ви изглеждат съвсем добре, а и те самите наистина да се чувстват добре, но са преносители на болести като листериоза, салмонела,.....

Виж още

Селската лястовица (Hirundo rustica) - Бран Инсект

Селската лястовица (Hirundo rustica)

17.08.2019
Не бихме си и помисляли да ви издадем на родителите ви, ако сте бягали в часовете по български и литература, но би било непростимо, ако никога не сте чели разказа "По жицата" на Йордан Йовков. Макар и тъжен, той все пак оставя надежда за щастие, чийто символ се явява бялата лястовичка. Но не Йовков е бил.....

Виж още