ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да изгоним гълъбите от терасата или балкона си?

15.05.2019
Как да изгоним гълъбите от терасата или балкона си? - Бран Инсект

Накацали върху тераса гълъби

Можете спокойно да наречете себе си късметлия, ако сте успели да се озовете на площад Сан Марко, намиращ се в самото сърце на романтичната Венеция. Считан от Наполеон за най-елегантния площад (той дори го е нарекъл салон) на Европа, той е любимо място не само за многобройните туристи, художници и фотографи, но и за гълъбите. Няма как тези птици да не са ви направили впечатление, привлечени тук от хората, които ги хранят от ръка, без те изобщо да се плашат. Много красива и впечатляваща гледка, но е добре да си остане само гледка, защото би трябвало да сте наясно какви поразии са способни да причинят гълъбите, ако решат да се настанят на собствената ви тераса, завещавайки ви цяла камара от курешки. Направо не искаме да си го представяме!

Логичният извод е, че всъщност всеки човек трябва да си зададе въпроса как да изгони тези сеещи нечистотии птици от балкона или терасата си. Не само заради изпражненията им или заради евентуално дебнещата котка-домашен любимец, която без да се замисли ще се впусне да ги гони, прелитайки няколко етажа надолу (това за 9-те живота на котката можете да го забравите - има достатъчно доказателства за неверността на твърдението). Тези пернати са носители на безброй инфекции и зарази, които са опасни както за човека, така и за домашния му любимец. Освен това ако имате гълъби на таванското си помещение в кооперацията или блока в който живеете бъдете нащрек за кърлежи, дървеници и хлебарки, тъй като гълъбите са едни от основните им преносители. Все пак те кацат по градинки, площадки, други тавански помещения и разни мръсни местенца от където каквото се полепи по крилата им бива пренасяно на следващото място където кацнат клетите птици. Разбира се някои вредители като кокошинките например, си остават по гълъба докато кръвосмучат от него. След това се пускат и скриват в някоя цепнатина на тавана, балкона или тераската ви. След време пак се впиват в него или налазват близкоживеещите хора, което води до обриви и други неприятни последици по кожата.

Птиците, които току-що обидихме, няма да се притеснят от шумкащите найлонови пликчета, които ние обикновено поставяме по балконите или терасата си с цел да изгоним пойни птички като лястовичките, например. Гълъбите са тренирани на тези фантасмагории и изобщо няма да се притеснят.

Единственото средство с, което можем да изгоним тези птици от терасата си е чрез прилагането на малко по-специални мерки.

Как да се справим сами с гълъбите? 

Резултат от гълъби кацащи на балкона или терасата

Резултат от гълъби кацащи на балкона или терасата

Виждали сте какво представлява едно бостанско плашило, което цели да предпази земеделската реколта от прииждащите гарвани, гарги и други птици. По същия начин би действало и подобно плашило върху гълъбите, тъй като всички гарвани и по-едри хищни птици са техен враг и те не желаят да си уреждат нито делова, нито интимна среща с тях. Т. е. да си закупите изкуствен гарван от онлайн магазина на Бран Инсект е най-лесното и бързо решение за вас - няма да се налага да пръскате с каквото и да е, а и ако е хубаво изработен би придавал естетика на терасата ви. За още по-добър ефект може да се комбинира и с описаните по-долу продукти.

Друга стратегия да изгоним тези пернати е като си закупим специален соларен ултразвуков уред, който ги отблъсква. Той е малко по-скъп от обикновените препарати, които се използват за отблъскване на птици, но пък цената му определено си струва. А говорейки за препарати, бихме ви препоръчали да се доверите на ефикасността на италианския гелообразен репелент във флакон, който е подходящ много срещу гълъби, както и на този супер течен продукт срещу дребни птици (най-вече лястовици), чието действие продължава цял година, че и отгоре.

Важно: Бъдете бдителни, не подценявайте гълъбите, но и не ги мразете, защото все пак не случайно те са символ на свободата и са изобразявани в редица художествени произведения в цял свят. 


Още полезна информация от блога

Европейска къртица (Talpa europaea) - Бран Инсект

Европейска къртица (Talpa europaea)

06.05.2019
Любопитни исторически факти за къртицитеВ наши дни изглежда абсурдно, че само допреди няколко десетилетия в някои държави като Великобритания е имало цели ловни дружинки, обединили силите си в борбата срещу къртиците. Те спазвали златното правило, че най-силното оръжие на ловеца е търпението,.....

Виж още

Как да се справим с мишките вкъщи? - Бран Инсект

Как да се справим с мишките вкъщи?

17.04.2019
Повечето от вас, които са гледали популярното анимационно филмче Том и Джери, най-вероятно все съчувстват на горкото мишле Джери, което е преследвано от котката Том, но все успява по някакъв начин да я надхитри. В реалния живот обаче, мишките нито са толкова хитри, нито толкова симпатични, нито желани.....

Виж още

Видовете плъхове в България - Бран Инсект

Видовете плъхове в България

25.03.2019
Никак не е сложно да се досетите какво се крие зад сложните думи дезинфекция и дезинсекция, използвани редовно от фирмите за борба с вредителите. Какво обаче остава за по-неразбираемата дума дератизация?! Всъщност произходът ѝ е от латинското отрицание des  и rattus, означаващо плъх. Казано по-просто:.....

Виж още