ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Опасно ли e ухапването от мухите цеце и срещат ли се в България?

29.12.2014

Ухапване (нахапване) на човек от мухи цеце

Мухите цеце не са типични за ареалите на България и Европа, но през лятото на 2014 година получихме необичайно оплакване от град Шумен. Потърпевшата госпожа М.С. на 50г. ни описа как е установила, че в продължение на около седмица невинно ухапване по кожата на крака ѝ прераснало в болезнена рана в следствие на което кожата на крайника й в областта над глезена започнала да некрозира (т.е. да умира). Това станало след ухапване което много наподобявало ужилване от някакво насекомо, което тя самата не била забелязала кога точно я е нападнало. Ухапването изглеждало подобно на показаното на снимката, а освен това и самото тяло на потърпевшата в следствие на алергична реакция постепенно се покрило с малки и големи по размер червени петна, които приличали на кожен обрив. В местната болница не успели да диагностицират правилно причината за обривите и да установят с точност дали са причинени от ужилване или са от ухапване, но за щастие нейн познат лечител успял да й помогне и да я излекува.

Колко хора умират годишно от сънна болест причинявана от цеце?

Муха цеце

В световен план мухите цеце които са повече от 20 подвида се срещат главно в континента Африка и в следствие на разпространяваната от тях сънна болест, чрез заразяването на хората с кръвния паразит Tripanosoma brucei причиняват годишно смъртта на около 300 000 човека. Ето защо тези насекоми се смятат за може би най-смъртоносните на планетата ни. Като единствено по-опасни от тях биха могли да бъдат маларийните комари и пасищните кърлежи

Моля бъдете внимателни и наблюдателни, защото мухите цеце приличат изключително много на домашните мухи срещани у нас, но за разлика от тях имат остър и дълъг хобот с който пробиват кожата на жертвите си за да се нахранят с кръвта им. Някои видове кръвосмучат от животни, а други от хора.

Как да се предпазим от насекомите убийци?

Най-сигурният начин е да поставите мрежа против насекоми на прозореца си - така ще ограничите физически летящите насекоми да навлязат в жилището ви. Освен това е добре да се изпръскат с качествен инсектицид (издържащ на пряка слънчева светлина и по-висока температура) терасите и пространствата около прозорците. В случай на нужда от професионална обработка срещу мухи цеце, моля не се колебайте да се свържете с наш специалист.

* Ако желаете да ползвате материали от тази статия, моля цитирайте сайта vrediteli.bg или пест контрол фирма Бран Инсект, тъй като материала е изцяло авторски. Благодарим ви за разбирането и не подценявайте мухата цеце, защото тя е наистина непредвидима и опасна.


Още полезна информация от блога

7 Съвети за ограничаване на мухите в жилища и заведения

7 Съвети за ограничаване на мухите в жилища и заведения

27.02.2014
Мухите обожават домове, които са уютни, топли и винаги пълни с храна. Те проникват през незащитените отворени врати и прозорци и като че ли забравят пътя обратно. Тяхното постоянно бръмчене обаче е доста досадно, а да не говорим и за нехигиеничните последици, които нанасят като оплюват съдове, храни.....

Виж още