ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Защо търговските обекти са длъжни да имат ефективен договор с лицензирани фирми за дезинфекция, дезинсекция и дератизация?

07.07.2015

Всички търговски и обществени обекти и в частност хранителните магазини, барове, дискотеки, заведения за бързо хранене, хотели, авто и жп гари и т.н са задължени да притежават ДДД договор с лицензирана ДДД фирма т.е. такава, занимаваща се с дезинсекция, дератизация и дезинфекция. Това изискване се контролира от службите на РЗИ (бивше ХЕИ) и се налага, поради нуждата от абсолютна хигиена в хранителните обекти, използвани с търговска цел.

договор с фирма за дезинфекция

Особено там, където се предлага, приготвя и пакетира храна е изключително важно, тя да бъде съхранена и доставена на крайния потребил по начин, който в никакъв случай няма да застраши неговото здраве и живот.

За много хора, вероятно е непонятно защо, именно професионални, лицензирани ДДД фирми трябва да се грижат за хигиената в търговските обекти, предлагащи храни? Обяснението е съвсем просто - Вие, като не-специалист не знаете кои химикали, в какво съотношение и по какъв начин да използвате, за да се преборите с вредителите, а също къде, кога и как да обработите, тъй като всеки вредител има своите специфични особености.

Разбира се, в търговската мрежа се предлагат различни продукти, всеки от които обещава да направи чудо и за ден-два да Ви отърве от нашествието на хлебарки, например, но това на практика е невъзможно и всеки, който е опитвал сам, без специализирана помощ да се справи с упорити насекоми, като хлебарките и мравките може да го потвърди.

От друга страна, употребата на неподходящи и токсични химикали в близост до открити или дори пакетирани храни е изключително опасна. Само опитният специалист може да прецени с точност, кой химикал или вид отрова, в какви количества и кога може да се използва в конкретното помещение при конкретния вредител и численост от индивиди.

Всъщност, колкото са опасни за здравето и живота самите инсекти, като преносители на зараза, толкова опасни са и химикалите, използвани за тяхното унищожаване. Професионалистите са напълно запознати с този факт и само те могат да Ви избавят от пълзящата или летяща напаст по бърз, ефективен и безопасен за Вас и Вашите домашни любимци начин.

Един действащ ДДД договор със специализирана фирма за дезинфекция и дезинсекция гарантира както на клиента, така и на самия търговец, че храната, която се предлага в обекта е чиста и напълно годна за консумация. За клиента това е много по-важно, отколкото за самия търговец, но за търговеца е важно неговият клиент да бъде убеден в добрите му намерения, за да се превърне в редовно посещаващ заведението му потребител.

Тази законова мярка е една от малкото наредби, които наистина гарантират здравето на масовия потребител. Тя, за разлика от доста други наредби не изисква от търговците големи суми, набавяне на документи и чакане на опашки в учрежденията. Инсектите и гризачите, както и заразите, които те пренасят нямат място в 21-ви век - европейските директиви го налагат и потребителят може да бъде напълно спокоен.


Още полезна информация от блога

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ?

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ?

29.12.2014
Мухите цеце не са типични за ареалите на България и Европа, но през лятото на 2014 година получихме необичайно оплакване от град Шумен. Потърпевшата госпожа М.С. на 50г. ни описа как е установила, че в продължение на около седмица невинно ухапване по кожата на крака ѝ прераснало в болезнена рана в.....

Виж още

Бран Инсект, Брам Инспект или Бранд Инсек е правилното?

Бран Инсект, Брам Инспект или Бранд Инсек е правилното?

12.12.2014
Бран Инспект, Бранд Инсект, Брам Инвест или Бран Инсект? Макар, че името Бран Инсект съществува от 2005г., то все още се бърка поради трудния му изговор. Ето защо решихме да напишем най-срещаните варианти, по които клиентите ни търсят в интернет, като по този начин да ги улесним в намирането ни. Правилно е.....

Виж още

7 Съвети за ограничаване на мухите в жилища и заведения

7 Съвети за ограничаване на мухите в жилища и заведения

14.03.2014
Мухите обожават домове, които са уютни, топли и винаги пълни с храна. Те проникват през незащитените отворени врати и прозорци и като че ли забравят пътя обратно. Тяхното постоянно бръмчене обаче е доста досадно, а да не говорим и за нехигиеничните последици, които нанасят като оплюват съдове, храни.....

Виж още