ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Защо търговските обекти са длъжни да имат ефективен договор с лицензирани фирми за дезинфекция, дезинсекция и дератизация?

07.07.2015

Всички търговски и обществени обекти и в частност хранителните магазини, барове, дискотеки, заведения за бързо хранене, хотели, авто и жп гари и т.н са задължени да притежават ДДД договор с лицензирана ДДД фирма т.е. такава, занимаваща се с дезинсекция, дератизация и дезинфекция. Това изискване се контролира от службите на РЗИ (бивше ХЕИ) и се налага, поради нуждата от абсолютна хигиена в хранителните обекти, използвани с търговска цел.

договор с фирма за дезинфекция

Особено там, където се предлага, приготвя и пакетира храна е изключително важно, тя да бъде съхранена и доставена на крайния потребил по начин, който в никакъв случай няма да застраши неговото здраве и живот.

За много хора, вероятно е непонятно защо, именно професионални, лицензирани ДДД фирми трябва да се грижат за хигиената в търговските обекти, предлагащи храни? Обяснението е съвсем просто - Вие, като не-специалист не знаете кои химикали, в какво съотношение и по какъв начин да използвате, за да се преборите с вредителите, а също къде, кога и как да обработите, тъй като всеки вредител има своите специфични особености.

Разбира се, в търговската мрежа се предлагат различни продукти, всеки от които обещава да направи чудо и за ден-два да Ви отърве от нашествието на хлебарки, например, но това на практика е невъзможно и всеки, който е опитвал сам, без специализирана помощ да се справи с упорити насекоми, като хлебарките и мравките може да го потвърди.

От друга страна, употребата на неподходящи и токсични химикали в близост до открити или дори пакетирани храни е изключително опасна. Само опитният специалист може да прецени с точност, кой химикал или вид отрова, в какви количества и кога може да се използва в конкретното помещение при конкретния вредител и численост от индивиди.

Всъщност, колкото са опасни за здравето и живота самите инсекти, като преносители на зараза, толкова опасни са и химикалите, използвани за тяхното унищожаване. Професионалистите са напълно запознати с този факт и само те могат да Ви избавят от пълзящата или летяща напаст по бърз, ефективен и безопасен за Вас и Вашите домашни любимци начин.

Един действащ ДДД договор със специализирана фирма за дезинфекция и дезинсекция гарантира както на клиента, така и на самия търговец, че храната, която се предлага в обекта е чиста и напълно годна за консумация. За клиента това е много по-важно, отколкото за самия търговец, но за търговеца е важно неговият клиент да бъде убеден в добрите му намерения, за да се превърне в редовно посещаващ заведението му потребител.

Тази законова мярка е една от малкото наредби, които наистина гарантират здравето на масовия потребител. Тя, за разлика от доста други наредби не изисква от търговците големи суми, набавяне на документи и чакане на опашки в учрежденията. Инсектите и гризачите, както и заразите, които те пренасят нямат място в 21-ви век - европейските директиви го налагат и потребителят може да бъде напълно спокоен.


Още полезна информация от блога

Първа помощ при ухапване от сколопендра (скрипя) - Бран Инсект

Първа помощ при ухапване от сколопендра (скрипя)

14.09.2018
Сигурно не всеки знае какво представлява насекомото сколопендра или още популярно като скрипя? Все пак е много вероятно все някога да сте попадали на тези не толкова приятни за допир твари, особено по време на морската ви почивка в България. Към края на статията ще намерите и линк с нашите.....

Виж още

Най-красивите вредители в света и у нас - Бран Инсект

Най-красивите вредители в света и у нас

09.05.2018
Трудно бихте си представили, че можем да съзираме каквато и да е красота в хлебарки, дървеници, дървояди, кърлежи, бълхи и всякакви акари. Но за вредители могат да бъдат приемани и птици, кучета и котки. Не като домашни любимци, естествено. Птици, съсипващи реколтата. Улични кучета и котки. Първите.....

Виж още

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия? - Бран Инсект

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия?

16.04.2018
Дори и да се правите на Супермен пред останалите хора, е почти сигурно, че и Вие страдате от някаква фобия. Изпитвате от нещо страх и уплаха. Клаустрофобия, при която се паникьосвате от затворени пространства. Агорафобия, при  която се паникьосвате от отворени пространства. Акрофобия, изразяваща се.....

Виж още