ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Против бълхи вкъщи

07.10.2015

Какво можем да направим и защо е важно да действаме бързо?

бълхаБълхите са сред насекомите, които са почти постоянни спътници на хората, както по селата, а вече все по често и в градовете, но ако повечето насекоми са просто досадни, то бълхите са сред опасните видове, тъй като те пренасят зарази, а тяхното ухапване може да предизвика сериозни алергични реакции. Бълхите трябва да бъдат светкавично премахвани от нашите домове още в началото на тяхната поява и тук ще се спрем на начините за решаване на проблема и защо е важно да действаме бързо.

Защо бълхите трябва да бъдат елиминирани незабавно?

Бълхите са бързоразмножаващи се кръвосмучещи насекоми. Нашата кръв не е основната им храна, но при високи популации, а също и при липса на естествени гостоприемници (котки, кучета, овце, плъхове, мишки и т.н.) от който да кръвосмучат те нападат и хората. Проблемът обаче не е в това, че този кръвопиец ще ни причини кръвозагуба, а във факта, че смучейки нашата кръв, бълхата може да ни зарази със сериозни болести, които си мислим, че са останали в миналото.

Бълхите, противно на схващането не обитават само местата, посещавани от животни. За да завъдите бълхи у дома дори не е необходимо задължително да имате домашен любимец или плъхове и мишки в мазето. Те могат да бъдат пренесени с дрехите само с едно преминаване покрай парка или погалване на миловидно кученце или котенце. Бълхата има невероятната способност да извършва скок с дължина от 30 см до 1 м, така че дори да спазвате дистанция с преносителя е напълно възможно да си отнесете вкъщи нежелан домашен любимец.

Наличието на дори една бълха може да доведе до бързо разрастваща се популация, затова не отлагайте решаването на проблема, когато забележите малкото черно, скачащо насекомо в дома си. Бълхата обича особено много малките деца, а те понасят най-тежко нейното ухапване, затова е изключително важно да действате решително и без никакво протакане.

Как да се отървем от досадния нашественик?

  • В случай, че имате домашен любимец се погрижете той да бъде обезпаразитен, след което защитен с предпазна каишка или друго средство за защита.
  • Почистете внимателно с прахосмукачка всички меки подови настилки и дамаски на мебели и изперете спалното бельо и дрехите, за да премахнете паразита и неговите яйца, в случай че има такива.
  • Снабдете се с качествен препарат срещу инсекти, като внимавате той да бъде безопасен за хора и домашни любимци и да не причинява алергични реакции, а в най-добрия случай, ако искате да си спестите гореописаните рискове можете да наемете лицензирана фирма за борба с вредители, каквато е Бран Инсект ЕООД, която да извърши опръскването по най-подходящия за вашите условия начин и да ви гарантира дълготраен ефект и индивидуално отношение към проблема.

Още полезна информация от блога

От какво бягат бълхите и как да ги отблъснем и прогоним? - Бран Инсект

От какво бягат бълхите и как да ги отблъснем и прогоним?

22.04.2020
Вероятно се чудите от какво бягат бълхите и бихте потънали вдън земя от срам, ако жилището или двора ви бъдат нападнати от скокливите насекоми. Някои дори го считат не за срам, а направо позор! Дори може да смятате, че тези кръвосмучещи „твари“ нападат само запуснатите имоти и се срещат сред.....

Виж още

Как да се отървем от бълхите в блокове, къщи, мазета и дворове? - Бран Инсект

Как да се отървем от бълхите в блокове, къщи, мазета и дворове?

07.09.2018
Нашествието от бълхи може да сполети всеки един дом, независимо дали става въпрос за луксозен градски апартамент, офис или най-обикновена „спретната селска къщурка“.  Те виреят еднакво добре навсякъде, стига да имат с какво да се хранят, а именно кръв. Могат да се прикрепят по козината на домашния.....

Виж още

Само през лятото ли се срещат бълхите? - Бран Инсект

Само през лятото ли се срещат бълхите?

06.03.2014
Бълхите са по-активни в определени периоди от годината. Високите температури през лятото и влагата през пролетта и есента, създават отлични условия за тяхното по-масово размножаване. Въпреки това обаче, те са способни да живеят и в топли микро среди, като вашата къща например. В повечето случаи.....

Виж още