ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Против бълхи вкъщи

07.10.2015

Какво можем да направим и защо е важно да действаме бързо?

бълхаБълхите са сред насекомите, които са почти постоянни спътници на хората, както по селата, а вече все по често и в градовете, но ако повечето насекоми са просто досадни, то бълхите са сред опасните видове, тъй като те пренасят зарази, а тяхното ухапване може да предизвика сериозни алергични реакции. Бълхите трябва да бъдат светкавично премахвани от нашите домове още в началото на тяхната поява и тук ще се спрем на начините за решаване на проблема и защо е важно да действаме бързо.

Защо бълхите трябва да бъдат елиминирани незабавно?

Бълхите са бързоразмножаващи се кръвосмучещи насекоми. Нашата кръв не е основната им храна, но при високи популации, а също и при липса на естествени гостоприемници (котки, кучета, овце, плъхове, мишки и т.н.) от който да кръвосмучат те нападат и хората. Проблемът обаче не е в това, че този кръвопиец ще ни причини кръвозагуба, а във факта, че смучейки нашата кръв, бълхата може да ни зарази със сериозни болести, които си мислим, че са останали в миналото.

Бълхите, противно на схващането не обитават само местата, посещавани от животни. За да завъдите бълхи у дома дори не е необходимо задължително да имате домашен любимец или плъхове и мишки в мазето. Те могат да бъдат пренесени с дрехите само с едно преминаване покрай парка или погалване на миловидно кученце или котенце. Бълхата има невероятната способност да извършва скок с дължина от 30 см до 1 м, така че дори да спазвате дистанция с преносителя е напълно възможно да си отнесете вкъщи нежелан домашен любимец.

Наличието на дори една бълха може да доведе до бързо разрастваща се популация, затова не отлагайте решаването на проблема, когато забележите малкото черно, скачащо насекомо в дома си. Бълхата обича особено много малките деца, а те понасят най-тежко нейното ухапване, затова е изключително важно да действате решително и без никакво протакане.

Как да се отървем от досадния нашественик?

  • В случай, че имате домашен любимец се погрижете той да бъде обезпаразитен, след което защитен с предпазна каишка или друго средство за защита.
  • Почистете внимателно с прахосмукачка всички меки подови настилки и дамаски на мебели и изперете спалното бельо и дрехите, за да премахнете паразита и неговите яйца, в случай че има такива.
  • Снабдете се с качествен препарат срещу инсекти, като внимавате той да бъде безопасен за хора и домашни любимци и да не причинява алергични реакции, а в най-добрия случай, ако искате да си спестите гореописаните рискове можете да наемете лицензирана фирма за борба с вредители, каквато е Бран Инсект ЕООД, която да извърши опръскването по най-подходящия за вашите условия начин и да ви гарантира дълготраен ефект и индивидуално отношение към проблема.

Още полезна информация от блога

Помощ! Хлебарки! 5 причини да се обърнем за помощ към специалист

Помощ! Хлебарки! 5 причини да се обърнем за помощ към специалист

22.09.2015
Хлебарките са сред нашествениците, които наистина могат да ни накарат да викаме за помощ. Те, за разлика от другите насекоми са много упорити, устойчиви и трудни за унищожаване и ако с мравките, бълхите или молците можем да се справим понякога и сами, то хлебарките можем да победим дълготрайно само.....

Виж още

Войната с плъхове и мишки – продължителна и невинаги успешна

Войната с плъхове и мишки – продължителна и невинаги успешна

14.09.2015
Как да воюваме с гризачите, за да ги победим? Как да се борим с врага? Гризачите, които най-често безпокоят хората са мишките и плъховете, при това не всички видове, а определени породи, които от край време предпочитат да съжителстват с хората. Повечето хора, разбира се не желаят това съжителство и.....

Виж още

Ефикасно средство против хлебарки

Ефикасно средство против хлебарки

07.08.2015
Има ли ефикасно средство за хлебарки и как да го открием? Хлебарката е от насекомите, обитаващи предимно закрити пространства, макар че има и видове които се срещат само в природата. Жилищните видове обичат топлината и влагата и спокойно можем да ги причислим към животните, обичащи домашния уют......

Виж още