ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Има ли универсална рецепта за качествена дератизация?

16.07.2015

Гризачите, които най-често съпътстват и усложняват живота на хората са мишките и плъховете. Те могат да внесат смут, не само в стопанските постройки, канализациите, мазетата и селскостопанските открити площи, но и дори в жилищните помещения, където тяхното присъствие е още по-нежелано и обезпокоително.

Защо не бива да допускаме присъствието на гризачи?

Гризачите, освен че са доста несимпатичен представител на животинския вид са и изключително опасен вид вредители, с които в никакъв случай не би трябвало да съжителстваме. Те са преносители на голям брой зарази (сред които, в редки случаи дори бяс), водещи до трудно лечими и сериозни, като симптоматика заболявания, а много често тези заблявания водят до летален изход, ако не са открити и лекувани навреме.

Гризачите имат неприятната способност да се размножават изключително бързо за много кратко време. Те, могат да предизвикат епидемии от сериозни болести само, обхождайки помещенията, които обитаваме

защита от мишкиТе, също така са напълно способни, чрез изпражненията си да заразят огромна част от хранителните ни провизии, като ги направят практически неизползваеми, което би довело и до сериозен финансов разход.

Обитавайки вътрешните помещения, гризачите често повреждат и унищожават важни и скъпоструващи компоненти от обзавеждането, като кабели, мазилки, мебели и дори дрехи и обувки. Историята е доказала по много начини, че човекът и гризачите не могат да съжителстват, което налага нуждата от успешна и качествена дератизация. Има ли, обаче рецепта за успешно премахване на гризачите от местата, на които са особено нежелани?

Универсална рецепта за успешна дератизация?

Хората се борят с наличието на гризачи от векове и мерките, включени в тази борба се осъвършенстват все повече. Независмо дали сте решили да водите битката сами или сте предпочели за целта да наемете професионалисти, шансовете за успех нарастват значително ако използвате повече от един метод.

Така например, като методи за успешна дератизация могат да се комбинират химични, биологични и механични средства, включващи най-често:

  • Химични методи: с употреба на различни видове препарати за убиване на гризачи ползвани от фирмите за ДДД услуги, съдържащи отровни химични субстанции, съчетани с подходящата хранителна примамка т.н. родентициди;
  • Биологични методи: чрез използване на естествените неприятели на гризачите, като котки, кучета, хищни птици, дребни бозайници (белки, порове и невестулки) и дори някои видове влечуги.
  • Механични методи: под формата на капани, лепливи ловилки, електрически бариери и ултразвукови отблъскващи устройства.

Всеки един от тези методи има добри шансове за успех, но най-сигурната гаранция, че ще се отървете завинаги от гризачите могат да Ви дадат специализираните в областта, професионални фирми, тъй като те притежават нужната компетентност, опит и препарати от най-висок клас, които знаят къде, кога и в какво количество да заложат.


Още полезна информация от блога

Как да се справим с мишките вкъщи? - Бран Инсект

Как да се справим с мишките вкъщи?

17.04.2019
Повечето от вас, които са гледали популярното анимационно филмче Том и Джери, най-вероятно все съчувстват на горкото мишле Джери, което е преследвано от котката Том, но все успява по някакъв начин да я надхитри. В реалния живот обаче, мишките нито са толкова хитри, нито толкова симпатични, нито желани.....

Виж още

Видовете плъхове в България - Бран Инсект

Видовете плъхове в България

25.03.2019
Никак не е сложно да се досетите какво се крие зад сложните думи дезинфекция и дезинсекция, използвани редовно от фирмите за борба с вредителите. Какво обаче остава за по-неразбираемата дума дератизация?! Всъщност произходът ѝ е от латинското отрицание des  и rattus, означаващо плъх. Казано по-просто:.....

Виж още

Какво е антикоагулант? - Бран Инсект

Какво е антикоагулант?

13.06.2018
Изобщо не си и мислим как да Ви правим живота по-скучен и досаден, занимавайки Ви с разни сложни термини, като антикоагулант. Но ако решите да ни обърнете малко внимание, ще разберете, че темата си струва. Знаете, че има хора, които си взимат за домашен любимец от онези пухкави малки мишлета като.....

Виж още