ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Има ли универсална рецепта за качествена дератизация?

16.07.2015

Гризачите, които най-често съпътстват и усложняват живота на хората са мишките и плъховете. Те могат да внесат смут, не само в стопанските постройки, канализациите, мазетата и селскостопанските открити площи, но и дори в жилищните помещения, където тяхното присъствие е още по-нежелано и обезпокоително.

Защо не бива да допускаме присъствието на гризачи?

Гризачите, освен че са доста несимпатичен представител на животинския вид са и изключително опасен вид вредители, с които в никакъв случай не би трябвало да съжителстваме. Те са преносители на голям брой зарази (сред които, в редки случаи дори бяс), водещи до трудно лечими и сериозни, като симптоматика заболявания, а много често тези заблявания водят до летален изход, ако не са открити и лекувани навреме.

Гризачите имат неприятната способност да се размножават изключително бързо за много кратко време. Те, могат да предизвикат епидемии от сериозни болести само, обхождайки помещенията, които обитаваме

защита от мишкиТе, също така са напълно способни, чрез изпражненията си да заразят огромна част от хранителните ни провизии, като ги направят практически неизползваеми, което би довело и до сериозен финансов разход.

Обитавайки вътрешните помещения, гризачите често повреждат и унищожават важни и скъпоструващи компоненти от обзавеждането, като кабели, мазилки, мебели и дори дрехи и обувки. Историята е доказала по много начини, че човекът и гризачите не могат да съжителстват, което налага нуждата от успешна и качествена дератизация. Има ли, обаче рецепта за успешно премахване на гризачите от местата, на които са особено нежелани?

Универсална рецепта за успешна дератизация?

Хората се борят с наличието на гризачи от векове и мерките, включени в тази борба се осъвършенстват все повече. Независмо дали сте решили да водите битката сами или сте предпочели за целта да наемете професионалисти, шансовете за успех нарастват значително ако използвате повече от един метод.

Така например, като методи за успешна дератизация могат да се комбинират химични, биологични и механични средства, включващи най-често:

  • Химични методи: с употреба на различни видове препарати за убиване на гризачи ползвани от фирмите за ДДД услуги, съдържащи отровни химични субстанции, съчетани с подходящата хранителна примамка т.н. родентициди;
  • Биологични методи: чрез използване на естествените неприятели на гризачите, като котки, кучета, хищни птици, дребни бозайници (белки, порове и невестулки) и дори някои видове влечуги.
  • Механични методи: под формата на капани, лепливи ловилки, електрически бариери и ултразвукови отблъскващи устройства.

Всеки един от тези методи има добри шансове за успех, но най-сигурната гаранция, че ще се отървете завинаги от гризачите могат да Ви дадат специализираните в областта, професионални фирми, тъй като те притежават нужната компетентност, опит и препарати от най-висок клас, които знаят къде, кога и в какво количество да заложат.


Още полезна информация от блога

Договор с лицензирани фирми за дезинфекция за търговските обекти

Договор с лицензирани фирми за дезинфекция за търговските обекти

07.07.2015
Всички търговски и обществени обекти и в частност хранителните магазини, барове, дискотеки, заведения за бързо хранене, хотели, авто и жп гари и т.н са задължени да притежават ДДД договор с лицензирана ДДД фирма т.е. такава, занимаваща се с дезинсекция, дератизация и дезинфекция. Това изискване се.....

Виж още

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ?

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ?

29.12.2014
Мухите цеце не са типични за ареалите на България и Европа, но през лятото на 2014 година получихме необичайно оплакване от град Шумен. Потърпевшата госпожа М.С. на 50г. ни описа как е установила, че в продължение на около седмица невинно ухапване по кожата на крака ѝ прераснало в болезнена рана в.....

Виж още

Бран Инсект, Брам Инспект или Бранд Инсек е правилното?

Бран Инсект, Брам Инспект или Бранд Инсек е правилното?

12.12.2014
Бран Инспект, Бранд Инсект, Брам Инвест или Бран Инсект? Макар, че името Бран Инсект съществува от 2005г., то все още се бърка поради трудния му изговор. Ето защо решихме да напишем най-срещаните варианти, по които клиентите ни търсят в интернет, като по този начин да ги улесним в намирането ни. Правилно е.....

Виж още