ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Само през лятото ли се срещат бълхите?

06.03.2014
Само през лятото ли се срещат бълхите? - Бран Инсект

Бълхите са по-активни в определени периоди от годината. Високите температури през лятото и влагата през пролетта и есента, създават отлични условия за тяхното по-масово размножаване. Въпреки това обаче, те са способни да живеят и в топли микро среди, като вашата къща например. В повечето случаи жизненият цикъл на бълхата може да се забави, но не се прекъсва изцяло.

Глобалното затопляне спомага за бързото размножаване и на тези кръвосмучещи насекоми в много части на света, включително и в нашата страна. Ето защо, повечето специалисти препоръчват целогодишен контрол върху тези вредители чрез епизодични профилактични третирания.

Понякога бълхите се появяват и през зимата най-вече в затворени помещения, като мазета и не стопанисвани строежи. За това са отговорни най-вече безпризорните домашни любимци, а също плъховете и мишките.

Периодичното използване на прахосмукачката върху килима и мебелите ще спомогне за елиминиране на яйцата и възрастните индивиди в дома ви, но не и за унищожаването на цялата им популация. Има много продукти на пазара с които можете да напръскате дома си срещу бълхи. Обикновено обаче, препаратите на пазара са ниско концентрирани инсектициди, тъй като са предназначени за масова употреба от непрофесионалисти. Но, ако вашите опити не дават резултат и мислите, че ви е нужно по-мощно средство за унищожаване на вредителите, тогава най-добре се обърнете към квалифициран специалист.

Нашата фирма предлага безопасно изпълнение на услугата с гарантиран ефект, тъй като използва само най-съвременни инсектициди одобрени от Министерство на здравеопазването.

Пълното елиминиране на бълхите с подръчни средства понякога може да се окаже доста трудно и дори невъзможно. Смята се, че 95 на 100 от яйцата им живеят на различни места в дома като килими, мокети, легла, мека мебел, в цепнатини по пода и стените и други, до които не може да се достигне с непрофесионална техника и липса на нужния практически опит.

Ето и част от опасностите, които крият тези вредители. Бълхите както и повечето насекоми се нуждаят от топлина за да оцелеят и размножават, а с помощта на отоплението в дома ви или абонатната станция на блока ви, вие несъзнателно им осигурявате подходящ климат. Повечето домашни любимци са затворени в изкуствена среда, което също подпомага размножаването и разпространението на тези вредители. Освен това кръвосмучещите насекоми могат да причинят сериозни здравословни проблеми на любимото ви животно. По-малките котенца например, могат дори да умрат от кръвозагуба причинена от бълхите.

Най-подходящото време за профилактични третирания срещу тези насекоми е в периода между месеците април и октомври. Добре е да прилагате ефективни мерки периодично срещу тях, особено ако вие или някой от съседите ви имат домашен любимец.


Още полезна информация от блога

От какво бягат бълхите и как да ги отблъснем и прогоним? - Бран Инсект

От какво бягат бълхите и как да ги отблъснем и прогоним?

22.04.2020
Вероятно се чудите от какво бягат бълхите и бихте потънали вдън земя от срам, ако жилището или двора ви бъдат нападнати от скокливите насекоми. Някои дори го считат не за срам, а направо позор! Дори може да смятате, че тези кръвосмучещи „твари“ нападат само запуснатите имоти и се срещат сред.....

Виж още

Как да се отървем от бълхите в блокове, къщи, мазета и дворове? - Бран Инсект

Как да се отървем от бълхите в блокове, къщи, мазета и дворове?

07.09.2018
Нашествието от бълхи може да сполети всеки един дом, независимо дали става въпрос за луксозен градски апартамент, офис или най-обикновена „спретната селска къщурка“.  Те виреят еднакво добре навсякъде, стига да имат с какво да се хранят, а именно кръв. Могат да се прикрепят по козината на домашния.....

Виж още

Против бълхи вкъщи - Бран Инсект

Против бълхи вкъщи

07.10.2015
Какво можем да направим и защо е важно да действаме бързо? Бълхите са сред насекомите, които са почти постоянни спътници на хората, както по селата, а вече все по често и в градовете, но ако повечето насекоми са просто досадни, то бълхите са сред опасните видове, тъй като те пренасят зарази, а тяхното.....

Виж още