ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Само през лятото ли се срещат бълхите?

06.03.2014
Само през лятото ли се срещат бълхите?

Бълхите са по-активни в определени периоди от годината. Високите температури през лятото и влагата през пролетта и есента, създават отлични условия за тяхното по-масово размножаване. Въпреки това обаче, те са способни да живеят и в топли микро среди, като вашата къща например. В повечето случаи жизненият цикъл на бълхата може да се забави, но не се прекъсва изцяло.

Глобалното затопляне спомага за бързото размножаване и на тези кръвосмучещи насекоми в много части на света, включително и в нашата страна. Ето защо, повечето специалисти препоръчват целогодишен контрол върху тези вредители чрез епизодични профилактични третирания.

Понякога бълхите се появяват и през зимата най-вече в затворени помещения, като мазета и не стопанисвани строежи. За това са отговорни най-вече безпризорните домашни любимци, а също плъховете и мишките.

Периодичното използване на прахосмукачката върху килима и мебелите ще спомогне за елиминиране на яйцата и възрастните индивиди в дома ви, но не и за унищожаването на цялата им популация. Има много продукти на пазара с които можете да напръскате дома си срещу бълхи. Обикновено обаче, препаратите на пазара са ниско концентрирани инсектициди, тъй като са предназначени за масова употреба от непрофесионалисти. Но, ако вашите опити не дават резултат и мислите, че ви е нужно по-мощно средство за унищожаване на вредителите, тогава най-добре се обърнете към квалифициран специалист.

Нашата фирма предлага безопасно изпълнение на услугата с гарантиран ефект, тъй като използва само най-съвременни инсектициди одобрени от Министерство на здравеопазването.

Пълното елиминиране на бълхите с подръчни средства понякога може да се окаже доста трудно и дори невъзможно. Смята се, че 95 на 100 от яйцата им живеят на различни места в дома като килими, мокети, легла, мека мебел, в цепнатини по пода и стените и други, до които не може да се достигне с непрофесионална техника и липса на нужния практически опит.

Ето и част от опасностите, които крият тези вредители. Бълхите както и повечето насекоми се нуждаят от топлина за да оцелеят и размножават, а с помощта на отоплението в дома ви или абонатната станция на блока ви, вие несъзнателно им осигурявате подходящ климат. Повечето домашни любимци са затворени в изкуствена среда, което също подпомага размножаването и разпространението на тези вредители. Освен това кръвосмучещите насекоми могат да причинят сериозни здравословни проблеми на любимото ви животно. По-малките котенца например, могат дори да умрат от кръвозагуба причинена от бълхите.

Най-подходящото време за профилактични третирания срещу тези насекоми е в периода между месеците април и октомври. Добре е да прилагате ефективни мерки периодично срещу тях, особено ако вие или някой от съседите ви имат домашен любимец.


Още полезна информация от блога

Отрова против змии и влечуги

Отрова против змии и влечуги

05.03.2014
Фирма Бран Инсект е дистрибутор не на отрова, а на изключително качествени и безвредни препарати против змии и гущери. Продуктите ни са от най-ново поколение и при правилно нанасяне не могат да навредят на хора или домашни любимци, тъй като имат репелентно действие. Както уточнихме това не е.....

Виж още

Как да различим ухапването от дървеници?

Как да различим ухапването от дървеници?

04.03.2014
От 2009 г. зачестиха сигналите за ухапване от дървеници, както в частни жилища, така и в обществени обекти - хотели, ресторанти и т.н.За задълбочаването на проблема оказва значение и факта, че при повечето случаи потърпевшите първоначално се заблуждават, че са ухапани от комари или бълхи и по този начин.....

Виж още

Бран Инсект вече във Варна и Бургас

Бран Инсект вече във Варна и Бургас

03.03.2014
От лятото на 2010 г. и по-точно от началото на месец юни фирма Бран Инсект ЕООД започна да извършва своята дейност и в двата най-големите български черноморски градове - Варна и Бургас. До момента третирахме обекти срещу вредители предимно   в градовете София, Пловдив и Божурище и близките им.....

Виж още