ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Интересни факти за зелените мухи

28.06.2019
Интересни факти за зелените мухи - Бран Инсект

Убедени сме, че смятате мухите, независимо дали говорим за обикновена домашна, конска или зелена муха, за изключително досадни и неприятни насекоми. В случая обаче ще се концентрираме само върху зелената муха, която е известна и като синьо- зелена и ще ви запознаем с някои интересни факти, свързани с нея.

Синьо- зелените мухи или просто зелената муха, са изключително красиви създания точно заради лъскавата си осанка и ярките цветове на тялото си, на фона на които се открояват огромните им червени очи. Но това са факти относно това как изглеждат и надали ви се струват чак толкова интересни.

Сред най-интересните факти, свързани със синьо-зелените мухи е този, че те могат да лекуват. Още по времето на Наполеоновите войни, провели се през периода 1803- 1815 г, се установило, че техните ларви успешно лекуват всякакви рани. И може и да сте шокирани и отвратени, но в началото на нашия век учени от Уелс започват да провеждат проучвания именно в тази насока, разработвайки антибиотик от ларвите на синьо-зелените мухи. Оказва се, че този антибиотик, чиято основна съставка е Сарацин, е много успешен и лекува много по-бързо от познатите ни досега медикаменти всякакви рани, включително и такива, които са инфектирани. Истинско модерно чудо на медицината, дошло от памтивека! 

В разрез с гореспоменатото обаче ще споменем и някои други интересни факти, свързани със зелените мухи, а именно че те могат да ви „лепнат“ всякакви чревни и паразитни заболявания, салмонела, глисти, вирусен хепатит и дори антракс!

Не си мислете, че е достатъчно да си купите някоя мухобойка и да започнете да дебнете за някоя появила се около вас зелена муха. Това не е като да гоните обикновена домашна муха у дома, тъй като този вид насекоми обичат откритите пространства, зеленината и природата. Трябва доста да са се объркали, за да се появяват в жилището ви, но дори и това да се случи, те веднага ще търсят начин да ги напуснат. Като волните птички са, а и надали в дома си държите коне или други селскостопански животни, чиито фекалии са особено привлекателни за тях. Там снасят яйцата си, а после без да се замислят кацат върху храната ви и в нея попадат частици от всички нечистотии, които са полепнали по краката им.

Няма да имате никакъв шанс да дебнете тези натрапници с мухобойка, но ако живеете на село или имате дворно място, в което отглеждате някакви животни, бъдете предпазливи. Те привличат всякакви мухи, с което може да се стигне до заболяване не само на животните, но и до застрашаване на човешкото здраве.

Разбира се за всеки проблем ние от Бран Инсект предлагаме решение, затова може или да се опитате сами да приложете някои от препаратите ни срещу мухи или да се доверите на услугите ни по унищожаването им.


Още полезна информация от блога

Как и кога се размножават змиите? - Бран Инсект

Как и кога се размножават змиите?

17.06.2019
Змиите са от онези природни създания, които напразно са набедени от хората като изключително опасни, зли, противни и агресивни твари. Да, не е желателно да попаднете на анаконда, мамба или тайпан, но и вероятността за подобна среща е изключена, ако не решите да предприемете околосветско.....

Виж още

Най-опасните и смъртоносни видове комари в света - Бран Инсект

Най-опасните и смъртоносни видове комари в света

07.06.2019
Ще бъде доста необмислено от ваша страна да отидете на риболов или на разходка около някой прелестен язовир или езеро без да сте се напръскали или намазали с нещо против ухапване от комари. Не за друго, а защото ухапванията от тези двукрили насекоми са доста неприятни и предизвикват подуване или.....

Виж още

Методи за прогонване на сляпо куче - Бран Инсект

Методи за прогонване на сляпо куче

28.05.2019
Сигурно сте присъствали на гледката как баба ви  е застанала в центъра на своята малка зеленчукова градина и цъка ли цъка с език, вперила поглед в поредната къртичина. Или пък на дядо ви, който откровено започва да изрежда всички псувни, които е научил през живота си, след като вижда как под носа му.....

Виж още