ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Интересни факти за зелените мухи

28.06.2019
Интересни факти за зелените мухи - Бран Инсект

Убедени сме, че смятате мухите, независимо дали говорим за обикновена домашна, конска или зелена муха, за изключително досадни и неприятни насекоми. В случая обаче ще се концентрираме само върху зелената муха, която е известна и като синьо- зелена и ще ви запознаем с някои интересни факти, свързани с нея.

Синьо- зелените мухи или просто зелената муха, са изключително красиви създания точно заради лъскавата си осанка и ярките цветове на тялото си, на фона на които се открояват огромните им червени очи. Но това са факти относно това как изглеждат и надали ви се струват чак толкова интересни.

Сред най-интересните факти, свързани със синьо-зелените мухи е този, че те могат да лекуват. Още по времето на Наполеоновите войни, провели се през периода 1803- 1815 г, се установило, че техните ларви успешно лекуват всякакви рани. И може и да сте шокирани и отвратени, но в началото на нашия век учени от Уелс започват да провеждат проучвания именно в тази насока, разработвайки антибиотик от ларвите на синьо-зелените мухи. Оказва се, че този антибиотик, чиято основна съставка е Сарацин, е много успешен и лекува много по-бързо от познатите ни досега медикаменти всякакви рани, включително и такива, които са инфектирани. Истинско модерно чудо на медицината, дошло от памтивека! 

В разрез с гореспоменатото обаче ще споменем и някои други интересни факти, свързани със зелените мухи, а именно че те могат да ви „лепнат“ всякакви чревни и паразитни заболявания, салмонела, глисти, вирусен хепатит и дори антракс!

Не си мислете, че е достатъчно да си купите някоя мухобойка и да започнете да дебнете за някоя появила се около вас зелена муха. Това не е като да гоните обикновена домашна муха у дома, тъй като този вид насекоми обичат откритите пространства, зеленината и природата. Трябва доста да са се объркали, за да се появяват в жилището ви, но дори и това да се случи, те веднага ще търсят начин да ги напуснат. Като волните птички са, а и надали в дома си държите коне или други селскостопански животни, чиито фекалии са особено привлекателни за тях. Там снасят яйцата си, а после без да се замислят кацат върху храната ви и в нея попадат частици от всички нечистотии, които са полепнали по краката им.

Няма да имате никакъв шанс да дебнете тези натрапници с мухобойка, но ако живеете на село или имате дворно място, в което отглеждате някакви животни, бъдете предпазливи. Те привличат всякакви мухи, с което може да се стигне до заболяване не само на животните, но и до застрашаване на човешкото здраве.

Разбира се за всеки проблем ние от Бран Инсект предлагаме решение, затова може или да се опитате сами да приложете някои от препаратите ни срещу мухи или да се доверите на услугите ни по унищожаването им.


Още полезна информация от блога

Кога, къде и как се раждат мухите - Бран Инсект

Кога, къде и как се раждат мухите

06.01.2019
Мухите са онези досадни насекоми, които непрекъснато кръжат около нас и ни вбесяват със своето натрапчиво присъствие, откъдето идва и израза Досаден си като муха. Но кога, как и къде се раждат тези досадни ципокрили? Най-висока популация домашните мухи достигат през топлите летни месеци, когато.....

Виж още

Как да премахнем и убием мухите в дома? - Бран Инсект

Как да премахнем и убием мухите в дома?

24.01.2018
Мухата е истински бич Божи за съвременното домакинство и понякога изглежда, че от нейното нашествие няма отърване. Нахална е, жилава и жизнена, промъква се буквално навсякъде, плоди се сякаш от само себе си. Питате се как дали и как може да премахнете летящите натрапници, ние гарантирано можем да.....

Виж още

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ? - Бран Инсект

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ?

29.12.2014
Мухите цеце не са типични за ареалите на България и Европа, но през лятото на 2014 година получихме необичайно оплакване от град Шумен. Потърпевшата госпожа М.С. на 50г. ни описа как е установила, че в продължение на около седмица невинно ухапване по кожата на крака ѝ прераснало в болезнена рана в.....

Виж още