ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Какво е инсектицид?

18.01.2017

Знаете ли всъщност какво е инсектицид? Думата произлиза от английската дума „insect“– насекомо, която пък произлиза от латинската „insectum” – насекомо. Инсектицидите са всички химически съединения от който са направени препаратите за борба срещу вредните насекоми. По-долу в статията може да разберете, кои са най-използваните и най-качествени и популярни инсектициди в България, а също коя група от тях, как въздейства върху вредителите и т.н. 

Основните групи и разновидности на инсектицидите

Най-срещаните и употребявани групи инсектициди са:

- Пиретроиди – това са синтетичните препарати, те са най-масово разпространени и имат ударен ефект върху насекомите.
- Пиретрини – природните инсектициди, те са предпочитани за места където не трябва да се ползват химикали. Действието им при дадени ситуации е много добро, а в други противоречиво, но като цяло това са едни от препаратите на бъдещето, тъй като щадят природата, а и самите нас.
- Хлорорганични и фосфорорганичните инсектициди са едни от най-мощните, но и едни от най-опасните както за инсектите, така и за хората. В Европа използването им е максимално ограничено и тенденцията е изцяло да се прекрати практиката да се ползват тези две групи инсектициди.
- Неоникотиноиди – сравнително нова разновивдностисектициди, която се оказа пагубна за популациите на пчелите и бързо беше забранена за ползване в Европейския съюз на местата където обитават тези насекоми.
- Минерални масла, серни съединения, арсенови съединения и пр.
Съществуват и други групи инсектициди, но това са най-масово употребяваните.

Кои са най-известните и използвани масово инектициди в България?

Инсектицид

Един много известен и качествен инсектицид за битови нужди е швейцарския препарат Айкън, друг широко използван инсектицид е Фендона на BAYER. Популярни са също и инсектицидите Цитрол, Солфак и Бандит. Ползват се и още много други препарати срещу насекоми, но целта ни беше да се спрем само най-популярните от тях, тъй като химическата индустрия е почти необятна.

Какъвто и препарат срещу инсекти да изберете е важно да знаете, че нанасянето му е също много важно, както и да направите правилно разреждане на инсектицида, тъй като повечето качествени препарати срещу насекоми не се продават в готова за употреба форма, а е нужно да се разредят с определено количество вода преди да се нанесат. Уреда с който се нанасят инсектицидите също е от голямо значение, а местата където обичат да се крият  насекомите са различни за всеки вид. Например хлебарките обичат местата около каналите, зад шкафовете в кухнята и т.н., докато дървенците се крият под матраците, в гардеробите и други специфични места.

Ако решите професионалистите от Бран Инсект ЕООД да разрешат проблема ви с лекота, а и с гарантирано на 100% качество, не се колебайте да се свържете с нас.

*Статията "Инсектицид" е интелектуална собственост на фирма Бран Инсект ЕООД и ако желаете да я ползвате, моля цитирайте фирмата ни или сайта vrediteli.bg. Благодарим ви за разбирането.


Още полезна информация от блога

Първа помощ при ухапване от сколопендра (скрипя) - Бран Инсект

Първа помощ при ухапване от сколопендра (скрипя)

14.09.2018
Сигурно не всеки знае какво представлява насекомото сколопендра или още популярно като скрипя? Все пак е много вероятно все някога да сте попадали на тези не толкова приятни за допир твари, особено по време на морската ви почивка в България. Към края на статията ще намерите и линк с нашите.....

Виж още

Най-красивите вредители в света и у нас - Бран Инсект

Най-красивите вредители в света и у нас

09.05.2018
Трудно бихте си представили, че можем да съзираме каквато и да е красота в хлебарки, дървеници, дървояди, кърлежи, бълхи и всякакви акари. Но за вредители могат да бъдат приемани и птици, кучета и котки. Не като домашни любимци, естествено. Птици, съсипващи реколтата. Улични кучета и котки. Първите.....

Виж още

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия? - Бран Инсект

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия?

16.04.2018
Дори и да се правите на Супермен пред останалите хора, е почти сигурно, че и Вие страдате от някаква фобия. Изпитвате от нещо страх и уплаха. Клаустрофобия, при която се паникьосвате от затворени пространства. Агорафобия, при  която се паникьосвате от отворени пространства. Акрофобия, изразяваща се.....

Виж още