ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Какво е инсектицид?

18.01.2017

Знаете ли всъщност какво е инсектицид? Думата произлиза от английската дума „insect“– насекомо, която пък произлиза от латинската „insectum” – насекомо. Инсектицидите са всички химически съединения от който са направени препаратите за борба срещу вредните насекоми. По-долу в статията може да разберете, кои са най-използваните и най-качествени и популярни инсектициди в България, а също коя група от тях, как въздейства върху вредителите и т.н. 

Основните групи и разновидности на инсектицидите

Най-срещаните и употребявани групи инсектициди са:

- Пиретроиди – това са синтетичните препарати, те са най-масово разпространени и имат ударен ефект върху насекомите.
- Пиретрини – природните инсектициди, те са предпочитани за места където не трябва да се ползват химикали. Действието им при дадени ситуации е много добро, а в други противоречиво, но като цяло това са едни от препаратите на бъдещето, тъй като щадят природата, а и самите нас.
- Хлорорганични и фосфорорганичните инсектициди са едни от най-мощните, но и едни от най-опасните както за инсектите, така и за хората. В Европа използването им е максимално ограничено и тенденцията е изцяло да се прекрати практиката да се ползват тези две групи инсектициди.
- Неоникотиноиди – сравнително нова разновивдностисектициди, която се оказа пагубна за популациите на пчелите и бързо беше забранена за ползване в Европейския съюз на местата където обитават тези насекоми.
- Минерални масла, серни съединения, арсенови съединения и пр.
Съществуват и други групи инсектициди, но това са най-масово употребяваните.

Кои са най-известните и използвани масово инектициди в България?

Инсектицид

Един много известен и качествен инсектицид за битови нужди е швейцарския препарат Айкън, друг широко използван инсектицид е Фендона на BAYER. Популярни са също и инсектицидите Цитрол, Солфак и Бандит. Ползват се и още много други препарати срещу насекоми, но целта ни беше да се спрем само най-популярните от тях, тъй като химическата индустрия е почти необятна.

Какъвто и препарат срещу инсекти да изберете е важно да знаете, че нанасянето му е също много важно, както и да направите правилно разреждане на инсектицида, тъй като повечето качествени препарати срещу насекоми не се продават в готова за употреба форма, а е нужно да се разредят с определено количество вода преди да се нанесат. Уреда с който се нанасят инсектицидите също е от голямо значение, а местата където обичат да се крият  насекомите са различни за всеки вид. Например хлебарките обичат местата около каналите, зад шкафовете в кухнята и т.н., докато дървенците се крият под матраците, в гардеробите и други специфични места.

Ако решите професионалистите от Бран Инсект ЕООД да разрешат проблема ви с лекота, а и с гарантирано на 100% качество, не се колебайте да се свържете с нас.

*Статията "Инсектицид" е интелектуална собственост на фирма Бран Инсект ЕООД и ако желаете да я ползвате, моля цитирайте фирмата ни или сайта vrediteli.bg. Благодарим ви за разбирането.


Още полезна информация от блога

Най-опасните и смъртоносни животни и вредители в България

Най-опасните и смъртоносни животни и вредители в България

16.09.2016
В България обитават редица насекоми, гризачи, бозайници, птици, влечуги и други животински видове, част от които са вредители и в определени ситуации могат да бъдат изключително опасни и дори смъртоносни за живота на хората. За съжаление рядко се говори обективно по тази тема, като в пресата се.....

Виж още

Договор с лицензирани фирми за дезинфекция за търговските обекти

Договор с лицензирани фирми за дезинфекция за търговските обекти

07.07.2015
Всички търговски и обществени обекти и в частност хранителните магазини, барове, дискотеки, заведения за бързо хранене, хотели, авто и жп гари и т.н са задължени да притежават ефективен ДДД договор с лицензирана ДДД фирма т.е. такава, занимаваща се с дезинсекция, дератизация и дезинфекция. Това.....

Виж още

Бран Инсект, Брам Инспект или Бранд Инсек е правилното?

Бран Инсект, Брам Инспект или Бранд Инсек е правилното?

12.12.2014
Бран Инспект, Бранд Инсект, Брам Инвест или Бран Инсект? Макар, че името Бран Инсект съществува от 2005г., то все още се бърка поради трудния му изговор. Ето защо решихме да напишем най-срещаните варианти, по които клиентите ни търсят в интернет, като по този начин да ги улесним в намирането ни. Правилно е.....

Виж още