ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Какво е инсектицид?

18.01.2017

Знаете ли всъщност какво е инсектицид? Думата произлиза от английската дума „insect“– насекомо, която пък произлиза от латинската „insectum” – насекомо. Инсектицидите са всички химически съединения от който са направени препаратите за борба срещу вредните насекоми. По-долу в статията може да разберете, кои са най-използваните и най-качествени и популярни инсектициди в България, а също коя група от тях, как въздейства върху вредителите и т.н. 

Основните групи и разновидности на инсектицидите

Най-срещаните и употребявани групи инсектициди са:

- Пиретроиди – това са синтетичните препарати, те са най-масово разпространени и имат ударен ефект върху насекомите.
- Пиретрини – природните инсектициди, те са предпочитани за места където не трябва да се ползват химикали. Действието им при дадени ситуации е много добро, а в други противоречиво, но като цяло това са едни от препаратите на бъдещето, тъй като щадят природата, а и самите нас.
- Хлорорганични и фосфорорганичните инсектициди са едни от най-мощните, но и едни от най-опасните както за инсектите, така и за хората. В Европа използването им е максимално ограничено и тенденцията е изцяло да се прекрати практиката да се ползват тези две групи инсектициди.
- Неоникотиноиди – сравнително нова разновивдностисектициди, която се оказа пагубна за популациите на пчелите и бързо беше забранена за ползване в Европейския съюз на местата където обитават тези насекоми.
- Минерални масла, серни съединения, арсенови съединения и пр.
Съществуват и други групи инсектициди, но това са най-масово употребяваните.

Кои са най-известните и използвани масово инектициди в България?

Инсектицид

Един много известен и качествен инсектицид за битови нужди е швейцарския препарат Айкън, друг широко използван инсектицид е Фендона на BAYER. Популярни са също и инсектицидите Цитрол, Солфак и Бандит. Ползват се и още много други препарати срещу насекоми, но целта ни беше да се спрем само най-популярните от тях, тъй като химическата индустрия е почти необятна.

Какъвто и препарат срещу инсекти да изберете е важно да знаете, че нанасянето му е също много важно, както и да направите правилно разреждане на инсектицида, тъй като повечето качествени препарати срещу насекоми не се продават в готова за употреба форма, а е нужно да се разредят с определено количество вода преди да се нанесат. Уреда с който се нанасят инсектицидите също е от голямо значение, а местата където обичат да се крият  насекомите са различни за всеки вид. Например хлебарките обичат местата около каналите, зад шкафовете в кухнята и т.н., докато дървенците се крият под матраците, в гардеробите и други специфични места.

Ако решите професионалистите от Бран Инсект ЕООД да разрешат проблема ви с лекота, а и с гарантирано на 100% качество, не се колебайте да се свържете с нас.

*Статията "Инсектицид" е интелектуална собственост на фирма Бран Инсект ЕООД и ако желаете да я ползвате, моля цитирайте фирмата ни или сайта vrediteli.bg. Благодарим ви за разбирането.


Още полезна информация от блога

Кои са отровните видове змии в България?

Кои са отровните видове змии в България?

17.01.2017
За написването на тази статия ни помогна Марко Иванов - биолог по образование и херпетолог по призвание, а също и неговия колега Любен Домозетски. Те любезно ни предоставиха и няколко уникални снимки направени от тях на терен, при срещи с най-отровните и опасни видове змии в България. В статията се.....

Виж още

Как да различите мишката от плъха?

Как да различите мишката от плъха?

02.11.2016
Много хора се затрудняват да направят разлика между мишка и плъх, а  правилното идентифициране на вредителя – ускорява процеса по неговото унищожаване или прогонване и като цяло увеличава ефективността от действията които сте решили да предприемете срещу него. Всъщност те лесно могат да бъдат.....

Виж още

Домашни рецепти за борба с мравките

Домашни рецепти за борба с мравките

28.10.2016
Мравките са проблем в много домове, като пиков момент за тяхната активност е през пролетта и есента, когато валежите са често явление. Тези дребни и безобидни насекоми нападат най-вече къщите, тъй като те са в близост до техните естествени обиталища – мравуняците, а това съвсем не се харесва на.....

Виж още