ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Каква миризма отблъсква дървениците в дома?

20.07.2018
Каква миризма отблъсква дървениците - Бран Инсект

Каква миризма отблъсква дървениците

Бихте ли се почувствали приятно и комфортно, ако попаднете в затворено помещение, което буквално „смърди“ на мръсни чорапи? Стотици мръсни чорапи. От онези войнишките, които са се спарвали в продължение на дни и седмици в нечии кубинки. Направо ще избягате като дявол от тамян. Изключително отблъскваща миризма, която трудно ще изтърпите. За съжаление подобна смрад не би направила и грам впечатление на някои вредители, каквито са дървениците. И колкото и да искате да се отървете от тях, не пробвайте с подобен метод и не складирайте каквито и да са мръсни чорапи под матрака си. Безпредметно е.

И така. Има ли миризма, която да отблъсква креватните дървеници и да ги прокуди завинаги от Вашия дом?

Да, ако поради някаква причина сте решили да се борите сами срещу тези кръвосмучещи натрапници, можете да изпробвате да ги изгоните с миризма или аромат, който да ги отблъсква. Като например нафталин, какъвто навремето се е слагало във всяка къща с цел прогонване на молците. Но миризмата на нафталин освен, че би могла да ефикасна и срещу дървениците е изключително вредна за хората. Ето повече подробности за вредата от нафталина.

Друга неприятен аромат, който отблъсква дървениците, е аромата на валериана. Можете да снабдите с тинктура от валериана в най-близката Ви аптека, но имайте предвид, че макар наричайки го „неприятен аромат“, той е по-скоро отвратително зловонен. Толкова зловонен, че ще се радвате тъщата или свекърва Ви да Ви подслони за известно време у дома си докато миризмата започне да изветрява. Тук също така е много важно да споделим, че ако сте избрали да използвате като свое оръжие срещу дървениците именно зловонния аромат на валериана, ще трябва да вземете с Вас и котката си (ако имате такава). Котките направо „откачат“ от него, особено ако са разгонени. И за разлика от кръвосмучещите гадинки, които бягат от мириса на валериан, котките напротив, действа им като феромон.

Други аромати, които отблъскват домашните „вампирчета“, са миризмата на спирт, бензол и други лесно запалими продукти. Които освен, че могат да бъдат опасни, имат толкова неприятен аромат за нас, колкото и за вредителите. Не е ясно кой ще се изнесе пръв.

Лавандула за отблъскване на креватни дървеници

Лавандула за отблъскване на креватни дървеници

Може би най-приемливо е да „заложите“ на аромата на лавандулата. Снабдете се с ароматизатори, излъчващи ухание на лавандула или с хартиени пликчета, в които има изсушен цвят от лавандула. Ако пък сте любители на растенията, можете да си закупите и лавандула в саксия. Но не една, а десетки. Защото само докато се чудите как да изтребите дървениците, те вече ще са станали милиони.

Все пак знайте, че всички аромати и миризми дава краткотраен ефект и ако това не беше така нямаше да съществуват професионални фирми за защита от креватни дървеници, каквато е Бран Инсект ЕООД.

*Ако статията ви е допаднала, моля споделете я. 


Още полезна информация от блога

Важна, енциклопедична информация за дървениците - Бран Инсект

Важна, енциклопедична информация за дървениците

18.09.2019
В света има множество видове дървеници, но в случая ни интересуват само 20-те вида които пряко вредят на нас хората и в частност този вид който населява територията на Европа и България. Ето защо ще опишем малко по-детайлно спецификите на обикновената креватна дървеница, чието латинското.....

Виж още

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака - Бран Инсект

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака

09.11.2018
Би било истинска изненада за нас, ако се радвате на неканени гости у дома като домашните хлебарки или постелните дървеници. Дори има не малко жени, които биха скочили на някой стол при вида на хлебарка. Макар и на вас ситуацията да ви изглежда комична, на тях надали им е особено забавно. Но, за разлика.....

Виж още

Божи кравички или горски дървеници? - Бран Инсект

Божи кравички или горски дървеници?

25.07.2018
Няма как да не сте чували или срещали някъде понятието „божи кравички“ или "великденчета", както и е почти невъзможно да не сте се натъквали на тях. Не говорим за някакви спуснати от небето малки крави или за животни излизащи по Великден из улиците, а за дребни червенички насекоми с черни точици по.....

Виж още