ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Каква миризма отблъсква дървениците в дома?

20.07.2018
Каква миризма отблъсква дървениците - Бран Инсект

Каква миризма отблъсква дървениците

Статията е актуализирана на 08.012.2021 г.

Има множество начини за отблъскване на постелните (известни и като креватни) дървеници или поне така твърдят някои автори в интернет. Затова в тази статия се постарахме  да подберем най-често използваните и препоръчвани методи за прогонването на тези малки кръвопийци. Моля имайте предвид, че постелните дървеници се различават твърде много от горските им събратя, които не се хранят с човешка кръв.

Ако ви потрябва професионална помощ не се колебайте да позвъните на някой от телефоните на фирма Бран Инсект ЕООД, а те са: 0888 44 99 49 и 0878 20 12 21. Изпълняваме поръчки в над 20 града в България и имаме огромен опит във всякакъв тип обекти с тези нахални и трудни за убиване вредители.
А ето и основните начини за отблъскването на дървеници, чрез специфична миризма. 

Начини за прогонване и отблъскване на креватните дървеници с миризма

И така. Да си дойдем на въпроса от какво бягат креватните дървеници и има ли миризма, която да ги отблъсква и прокуди завинаги от вашия дом?

Нафталин

Да, ако поради някаква причина сте решили да се борите сами срещу тези кръвосмучещи натрапници, можете да изпробвате да ги изгоните с миризма или аромат, който да ги отблъсква. Като например нафталин, какъвто навремето се е слагало във всяка къща с цел прогонване на молците. Но миризмата на нафталин освен, че би могла да ефикасна и срещу дървениците е изключително вредна за хората. Ето повече подробности за вредата от нафталина.

Валериана

Друга неприятен аромат, който отблъсква дървениците, е аромата на валериана. Можете да снабдите с тинктура от валериана в най-близката ви аптека, но имайте предвид, че макар наричайки го „неприятен аромат“, той е по-скоро отвратително зловонен. Толкова зловонен, че ще се радвате тъщата или свекърва ви да ви подслони за известно време у дома си докато миризмата започне да изветрява. Тук също така е много важно да споделим, че ако сте избрали да използвате като свое оръжие срещу дървениците именно зловонния аромат на валериана, ще трябва да вземете с вас и котката си (ако имате такава). Котките направо „откачат“ от него, особено ако са разгонени. И за разлика от кръвосмучещите гадинки, които бягат от мириса на валериана, котките напротив, действа им като феромон.

Спирт и бензол

Други аромати, които бягат домашните „вампирчета“, са миризмата на спирт, бензол и други лесно запалими продукти. Които освен, че могат да бъдат опасни, имат толкова неприятен аромат за нас, колкото и за вредителите. Не е ясно кой ще се изнесе пръв.

Лавандула за отблъскване на креватни дървеници

Лавандула за отблъскване на креватни дървеници

Лавандула

Може би най-приемливо е за ги изгоните или отблъснете  да „заложите“ на аромата на лавандулата. Снабдете се с ароматизатори, излъчващи ухание на лавандула или с хартиени пликчета, в които има изсушен цвят от лавандула. Ако пък сте любители на растенията, можете да си закупите и лавандула в саксия. Но не една, а десетки. Защото само докато се чудите как да изтребите дървениците, те вече ще са станали хиляди особено, ако температурата на въздуха в помещенията е над 20-30 градуса.

Все пак знайте, че всички аромати и миризми дават краткотраен ефект и ако това не беше така нямаше да съществуват професионални фирми за защита от креватни дървеници, каквато е Бран Инсект ЕООД.

*Ако статията ви е допаднала, моля споделете я. 


Още полезна информация от блога

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват? - Бран Инсект

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват?

02.03.2022
Подобно на хлебарките, така и дървениците са нежелани обитатели на дома ни. За разлика от първите обаче, тяхното присъствие ни въздейства пряко, защото се хранят със собствената ни кръв. Наричат се дървеници не защото похапват дървесина, а защото обикновено се крият в нея и всяка нощ излизат, за да.....

Виж още

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.  - Бран Инсект

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.

29.01.2021
Няма как да не сте чували все отнякъде, че борната киселина се справя много ефективно при борба срещу хлебарки и мравки. Да, така е. Изпитано средство от народната медицина, но което няма никакъв ефект срещу креватните дървеници, известни още и като постелни. Защото борната киселина трябва да бъде.....

Виж още

Важна, енциклопедична информация за дървениците - Бран Инсект

Важна, енциклопедична информация за дървениците

18.09.2019
В света има множество видове дървеници, но в случая ни интересуват само 20-те вида които пряко вредят на нас хората и в частност този вид който населява територията на Европа и България. Ето защо ще опишем малко по-детайлно спецификите на обикновената креватна дървеница, чието латинското.....

Виж още