ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Каква миризма отблъсква дървениците в дома?

20.07.2018
Каква миризма отблъсква дървениците - Бран Инсект

Каква миризма отблъсква дървениците

Статията е актуализирана на 04.02.2021 г.

Бихте ли се почувствали приятно и комфортно, ако попаднете в затворено помещение, което буквално „смърди“ на мръсни чорапи? Стотици мръсни чорапи, от онези войнишките, които са се спарвали в продължение на дни и седмици в нечии кубинки. Направо ще избягате като дявол от тамян. Изключително отблъскваща миризма, която трудно ще изтърпите. За съжаление подобна нещо не би направило никакво впечатление на дървениците. Имайки предвид, че постелните дървеници (не ги бъркайте с горските им събратя) се хранят с човешка кръв, то колкото и да искате да се отървете и избавите от тях, не пробвайте с подобен метод и не складирайте каквито и да са мръсни дрехи под леглото или матрака си. Безпредметно е.

Начини за прогонване и отблъскване на креватните дървеници с миризма

И така. Да си дойдем на въпроса от какво бягат креватните дървеници и има ли миризма, която да ги отблъсква и прокуди завинаги от вашия дом?

Да, ако поради някаква причина сте решили да се борите сами срещу тези кръвосмучещи натрапници, можете да изпробвате да ги изгоните с миризма или аромат, който да ги отблъсква. Като например нафталин, какъвто навремето се е слагало във всяка къща с цел прогонване на молците. Но миризмата на нафталин освен, че би могла да ефикасна и срещу дървениците е изключително вредна за хората. Ето повече подробности за вредата от нафталина.

Друга неприятен аромат, който отблъсква дървениците, е аромата на валериана. Можете да снабдите с тинктура от валериана в най-близката ви аптека, но имайте предвид, че макар наричайки го „неприятен аромат“, той е по-скоро отвратително зловонен. Толкова зловонен, че ще се радвате тъщата или свекърва ви да ви подслони за известно време у дома си докато миризмата започне да изветрява. Тук също така е много важно да споделим, че ако сте избрали да използвате като свое оръжие срещу дървениците именно зловонния аромат на валериана, ще трябва да вземете с вас и котката си (ако имате такава). Котките направо „откачат“ от него, особено ако са разгонени. И за разлика от кръвосмучещите гадинки, които бягат от мириса на валериана, котките напротив, действа им като феромон.

Други аромати, които бягат домашните „вампирчета“, са миризмата на спирт, бензол и други лесно запалими продукти. Които освен, че могат да бъдат опасни, имат толкова неприятен аромат за нас, колкото и за вредителите. Не е ясно кой ще се изнесе пръв.

Лавандула за отблъскване на креватни дървеници

Лавандула за отблъскване на креватни дървеници

Може би най-приемливо е за ги изгоните или отблъснете  да „заложите“ на аромата на лавандулата. Снабдете се с ароматизатори, излъчващи ухание на лавандула или с хартиени пликчета, в които има изсушен цвят от лавандула. Ако пък сте любители на растенията, можете да си закупите и лавандула в саксия. Но не една, а десетки. Защото само докато се чудите как да изтребите дървениците, те вече ще са станали хиляди особено, ако температурата на въздуха в помещенията е над 20-30 градуса.

Все пак знайте, че всички аромати и миризми дават краткотраен ефект и ако това не беше така нямаше да съществуват професионални фирми за защита от креватни дървеници, каквато е Бран Инсект ЕООД.

*Ако статията ви е допаднала, моля споделете я. 


Още полезна информация от блога

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.  - Бран Инсект

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.

29.01.2021
Няма как да не сте чували все отнякъде, че борната киселина се справя много ефективно при борба срещу хлебарки и мравки. Да, така е. Изпитано средство от народната медицина, но което няма никакъв ефект срещу креватните дървеници, известни още и като постелни. Защото борната киселина трябва да бъде.....

Виж още

Важна, енциклопедична информация за дървениците - Бран Инсект

Важна, енциклопедична информация за дървениците

18.09.2019
В света има множество видове дървеници, но в случая ни интересуват само 20-те вида които пряко вредят на нас хората и в частност този вид който населява територията на Европа и България. Ето защо ще опишем малко по-детайлно спецификите на обикновената креватна дървеница, чието латинското.....

Виж още

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака - Бран Инсект

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака

09.11.2018
Би било истинска изненада за нас, ако се радвате на неканени гости у дома като домашните хлебарки или постелните дървеници. Дори има не малко жени, които биха скочили на някой стол при вида на хлебарка. Макар и на вас ситуацията да ви изглежда комична, на тях надали им е особено забавно. Но, за разлика.....

Виж още