ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Най-опасните зарази и болести, пренасяни от кучета

06.08.2018

Според писмените свидетелства се знае, че кучета са отглеждани от хората поради различни причини над 15 хилядолетия. Днес ги отглеждаме като домашни любимци, споделяйки изцяло  мисълта, че те са най-добрият приятел на човека. Това обаче е валидно единствено когато ги възприемаме като домашни любимци. Грижим се за тях, поставяме им всички необходими ваксини и редовно ги водим на профилактични прегледи при ветеринар. Изобщо ги обгрижваме и стопанисваме по-добре отколкото недвижимата си собственост. Обичаме ги и сме доволни, че те нямат способността да са досадни като някои нареждащи тъщи или свекърви.

Ако сте добър стопанин на четирикракия си любимец, чудесно. И бихте се възмутили, ако споделим твърдението, че тези любимци могат да бъдат косвено и вредители пренасяйки редица опасни болести и зарази. Да, не стига, че в Азия ги ядат, а сега и вредители?!

Уточнението е, че има и бездомни кучета, както и безотговорни стопани на такива домашни любимци. А колкото и да са симпатични, лаещите животинки могат да се превърнат в генератори на редица здравословни проблеми. Представяме Ви само малка част от тях.

Бясно куче

Бясно куче

Кучешки бяс

Само се сетете за филма Баскервилското куче по романа на Артър Конан Дойл. Горе-долу така би изглеждало всяко животно, обхванато от бяс. Но сред най-сериозните преносители на тази опасна болест у хората са именно лаещите животинки. За тях тя е сред най-страшните вирусни болести, за която няма лек и се налага да бъдат приспивани. За вас остава по най-бързият начин да се отправите към някоя по-голяма болница за пълни изследвания с цел елиминиране на възможността да сте се сдобили с бяс, което за ваше успокоение е възможно, ако сте били надрани или изпохапани от болно от бяс куче. В много редки случаи кучешкия бяс може да се предаде чрез слюнката на заразеното куче. Дори и при минимални съмнения за тази болест веднага посетете здравно заведение, тъй като вируса на бяса може да доведе до възпаление на главния мозък - известно като енцефалит.

Кучешка тения

Кучешката тения е сред изключително опасните паразитните болести по кучетата, а вашият домашен любимец може да е неин преносител. Симптомите при хората започват с кашлица, стягане и болки в дясната част на ребрата. Може да се образуват кисти, ако бъде засегнат и черния дроб. А ако не се повлияете от медикаментозно лечение, се налага то да премине в оперативно.

Ваксинирано куче

Ваксинирано куче

Болести и зарази причинени от бълхи и кърлежи по кучетата

Бълхите не са чак толкова страшни, но могат да доведат до вероятността да изглеждате като маймуна в очите на околните, защото техните ухапвания непрекъснато ще ви сърбят и ще ви карат да се пощите.  Могат да доведат и до по-опасни алергични реакции като дерматит. Кърлежите обаче са не просто страшни, а направо са страшилища и за съжаление преносителят им може да е точно вашето любимо куче. Чували сте за Лаймската болест, но надали знаете, че кърлежите могат да доведат и до опасни заболявания като Ку треска, Марсилска треска и др.

Казано накратко за да избегнете всякакви зарази, пренасяни от четирикракия ви любимец, независимо дали той е куче или котка, се грижете наистина добре за него. И в никакъв случай не го събирайте с улични себеподобни, които могат да му довлекат куп зарази и болести.

* Бъдете внимателни при контакт с бездомни кучета и ако сте научили нещо полезно моля лайкнете статията, защото вашата подкрепа е ценна за нас. Имайте предвид, че предлагаме няколко много добри препарати отблъскващи кучета, а също и изключително качествен швейцарски кучегон.


Още полезна информация от блога

Важно за конската муха – овод или щръклица - Бран Инсект

Важно за конската муха – овод или щръклица

03.08.2018
Чували ли сте популярните български фрази  Нахален като конска муха , Не се дръж като конска муха или пък Не се увирай като конска муха под опашка? Ако някой Ви каже нещо подобно направо си плюйте на петите (също известна българска фраза), защото това означава, че сте прекалено нахални, досадни,.....

Виж още

Божи кравички или горски дървеници? - Бран Инсект

Божи кравички или горски дървеници?

25.07.2018
Няма как да не сте чували или срещали някъде понятието „божи кравички“ или "великденчета", както и е почти невъзможно да не сте се натъквали на тях. Не говорим за някакви спуснати от небето малки крави или за животни излизащи по Великден из улиците, а за дребни червенички насекоми с черни точици по.....

Виж още

Каква миризма отблъсква дървениците? - Бран Инсект

Каква миризма отблъсква дървениците?

20.07.2018
Бихте ли се почувствали приятно и комфортно, ако попаднете в затворено помещение, което буквално „смърди“ на мръсни чорапи? Стотици мръсни чорапи. От онези войнишките, които са се спарвали в продължение на дни и седмици в нечии кубинки. Направо ще избягате като дявол от тамян. Изключително.....

Виж още