ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Какво е херпетолог и какво е херпетология?

14.10.2016

Херпетолог - улавяне на змия

Херпетолизите са хората които се занимават с улавянето на змиите - те са истински професионалисти в това и го правят с огромно желание и любов, тъй като голяма част от тях са и зоолоози т.е.  изучават подробно устройството и формата на животинските видове, а също и взаимоотношенията им с околната среда, както и всичко свързано с индивидуалното им развитие през годините, а и други интересни подробности. Херпетолозите биват наричани също и „ловци на змии“, макар че всъщност те са много повече от това.

Термина херпетология произлиза от думите herpeton - „пълзящо животно“ и logia: „знание“. В същината си херпетологията е клон от зоологията, която се занимава освен с изучаването на влечугите (змии, гущери, крокодили и т.н.), но и с земноводните (саламандри, тритони, жаби и др.).

Как чрез професионална помощ и съвет можем да ви помогнем вместо херпетолога?

Ние от Бран Инсект ЕООД не извършваме услуги по улавяне на змии, макар че познаваме някои херпетолози, но се оказа, че повечето от тях са изключително заети хора, защото си имат друга основна работа. За наше съжаление херпетологията им е по-скоро хоби, но такъв е реалния живот у нас - всеки се бори за хляба си. Важното е обаче да не губите кураж, защото разполагаме с няколко уникални змийски репеленти, който изгонват надалеч влечугите, а този дори може да се нанася, както по дворове, така и в мазета, гаражи и т.н. Предлагаме също и няколко качествени уреди за изгонване на змии. Имаме и полезна статия как да отблъснете змиите от двора или дома си. За повече информация относно услугите ни или просто за консултации може да се свържете с нашите специалисти и помнете, че страха от видовете змии населяващи България, понякога е по-опасен отколкото самите змии, тъй като много рядко ухапването им може да бъде смъртоносно.

* Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите за да достигне до повече хора.


Още полезна информация от блога

Първа помощ и спешни мерки при ухапване от змия

Първа помощ и спешни мерки при ухапване от змия

23.11.2015
Научете как да избегнете ухапване и как да разберете дали е от отровна змия? Змиите са сред представителите на животинския свят, които будят инстинктивно чувство на страх, отвращение, а в някои случаи дори на ужас. Това се дължи на демонизирането на тези неагресивни влечуги и най-вече на фаталните.....

Виж още

Отрова против змии и влечуги

Отрова против змии и влечуги

27.02.2014
Фирма Бран Инсект е дистрибутор не на отрова, а на изключително качествени и безвредни препарати против змии и гущери. Продуктите ни са от най-ново поколение и при правилно нанасяне не могат да навредят на хора или домашни любимци, тъй като имат репелентно действие. Както уточнихме това не е.....

Виж още