ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да се защитим от злите и агресивни кучета?

02.12.2019
Методи, средства и съвети как да се защитим от зли агресивни кучета - Бран Инсект

Агресивно куче

Преди да се опитаме да ви дадем съвети относно това как да се защитите от злите и агресивни кучета, ще направим уточнение, че не говорим само за бездомните песове. В интерес на истината свободно пуснатите домашни кучета нападат също толкова постоянно, колкото и бездомните. Само си помислете колко често сте чували по новините за нахапани деца от оголили зъби домашни любимци, които на всичкото отгоре се пускат свободно от стопаните си да се разхождат на воля из дворовете на детски градини и училища…

И все пак има ли начини да се защитим и предпазим от злите и агресивни песове? Ето малко полезна информация по въпроса:

1. Много важно е ако бъдете нападнат от куче да не се паникьосвате. Лесно казано, но трудно изпълнимо, бихте си казали. Истината обаче е такава, че кучетата усещат когато човек го е страх и именно тогава стават зли и агресивни. Дори не е нужно да сте ги провокирали с нещо. Вашият страх е достатъчен за тях.

2. Знаете приказката, че куче, което лае не хапе. И това не е измишльотина, хрумнала на някоя баба, заела се с писането на книжка „Бабини деветини“. Кучето, което иска да напада не си хаби времето с лаене, заето е да измисли как да ви атакува.

3. Песовете нападат своята жертва в гръб или странично, като според статистиката най-застрашени са мъжете, децата и подрастващите. Вторачват се в крайниците или просто в дрехата ви. Опитайте се да се освободите от нея и по този начин да залъжете кучето. Надявайте се то да остане доволно, че има за хапане ръкава на жилетката ви (примерно), а не ръката ви. И също така се надявайте някой бързо да ви се притече на помощ, защото тази „игра“ няма да продължи вечно.

4. За да се защитим и предпазим от  зли и агресивни кучета е от изключително значение да не ги гледате в очите. Дори и да чувате ръмженето (не лаене) им, да виждате настръхналата им козина и като цяло да усещате, че са агресивни, то не ги гледайте в очите! Един поглед към тях може да е подкана за атака.

5. В случай, че сте от онези хора, които обичат сутрин да тичат в парка, сте особено застрашени от зли и агресивни кучета. Е, тогава няма как да се защитим или пък предпазим, си мислите. За ваше щастие обаче има течни репелентни за прогонване на всякакви породи кучета, включително и на озлобените и атакуващи песове. Дори ако имате определен маршрут, по който тичате, можете да обработите с препарат тревните площи, така че изобщо да не се натъквате на песове - както бездомни, така и домашни любимци. Все пак обаче това не е най-сигурния начин да задържите лошите буйни кучета далеч от вас, а по-скоро е решение за градинката пред блока или пък за двора на вилата ви. 

6. За щастие има обаче и доста качествени кучегони – това са ултразвукови устройства, които са лесно преносими в джоба и работят на такава чистота, която само кучетата долавят и съответно не понасят, абе направо си ги дразни и прогонва далеч от вас. Удобни са както при джогинг в парка, така и във всяка една ситуация в която сте застрашени от озлобено и агресивно куче. В нашия магазин предлагаме този швейцарски кучегон, ползващ се с висока удовлетвореност от нашите клиенти.

* Ако статията ви е била полезна, ще сме ви много благодарни да я споделите в интернет.

Още полезна информация от блога

Най-опасните зарази и болести, пренасяни от кучета - Бран Инсект

Най-опасните зарази и болести, пренасяни от кучета

06.08.2018
Според писмените свидетелства се знае, че кучета са отглеждани от хората поради различни причини над 15 хилядолетия. Днес ги отглеждаме като домашни любимци, споделяйки изцяло  мисълта, че те са най-добрият приятел на човека. Това обаче е валидно единствено когато ги възприемаме като домашни.....

Виж още