ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Ефикасно средство против хлебарки

07.08.2015

Има ли ефикасно средство за хлебарки и как да го открием?

Хлебарката е от насекомите, обитаващи предимно закрити пространства, макар че има и видове които се срещат само в природата. Жилищните видове обичат топлината и влагата и спокойно можем да ги причислим към животните, обичащи домашния уют. За съжаление, колкото повече те се радват на нашия дом и завладява все по-големи територии, толкова повече ние сме склонни да изпаднем в отчаяние, защото всички опити да ги прогоним са се оказали малотрайни или напълно неуспешни. Тук възникват и въпросите: има ли ефикасно средство за хлебарките, а също и защо пък са толкова вредни тези малки пълзящи насекоми. 

Защо хлебарките са проблем?

Хлебарките са преносители на голям брой зарази сред които дори хепатит А. Те най-често пропълзяват от канализационната мрежа, след което облазват храната и съдовете ни за хранене. Ужасно, нали? Хлебарките винаги търсят тъмно и топло място, което ги кара да се заселват в електрическите уреди и инсталацията, а там е много трудно да ги достигнем, за да ги унищожим чрез опръскване или хранителна примамка.

Кое е най-ефикасното средство за борба с нашественика?

Eфикacнo cpeдcтвo пpoтив xлeбapкиЗабравете спрейовете, продавани в аптеките и магазините за селскостопански препарати. Те са по-вредни за хората, отколкото за хлебарките и дори да успеят да унищожат малка част от обитаващата дома ви популация, бъдете сигурни, че много скоро тяхната численост ще бъде възстановена и което е по-лошо ще се е приспособила към препарата, което прави унищожаването им дори от професионалните фирми за защита от вредители по-трудно, но не и невъзможно. Друго средство което често се ползва срещу хлебарките и за съжаление е без особен продължителен ефект е борната киселина.

Добре е да запомненте, че най-ефикасните препарати не се продават свободно. Всеки вид инсекти има непоносимост към определен химикал, затова е изключително важно да потърсите професионална помощ. Това, което една специализирана фирма ще ви предложи няма от къде другаде да си набавите, а то е мощен и силно действащ биоцид с дълготрайно остатъчно действие, който ще унищожи цялата популация на вредителя.

В случай на свръх голямо нашествие може да се наложи повторно опръскване. Това отново трябва да бъде направено професионално, тъй като понякога се пригбява до третиране с друг препарат или по друга технология. Вие не сте компетентни и нямате достъп до качествените инсектициди одобрени от Министерство на здравеопазването само за професионална употреба, така че вместо да пръскате излишни пари за неефикасни средства, просто ги вложете в правилното решение. Всъщност съществуваха доста положителни мнения в интернет за едно средство срещу хлебарки, което било много ефективно - препарата Регент, който през 2014 г. бе официално спрян от производство от фирма БАСФ (BASF). 

Как действат професионалните инсектициди?

Инсектицидните химикали, използвани от професионалистите са ефективни, защото действат хитро и дългосрочно. След опръскване е достатъчно колкото може повече насекоми да облазят отровата (заради това не отмивайте препарата), след което да я принесат чрез телцата си навътре в процепите и дупките, където са гнездата им и да заразят цялата популация за няколко дни. По този начин няма да се налага да обработвате битовите електрически уреди, каналите и контактите - отровата ще достигне до най-недостъпните места, тъй като ще бъде пренесена лично от вредителя.

Борбата с хлебарките е трудна и понякога се налага да я водим отново и отново, но използвайки правилните ефективни средства няма да имаме изгубена битка.


Още полезна информация от блога

Дървениците – паразитите, за които знаем малко

Дървениците – паразитите, за които знаем малко

30.07.2015
Случвало ли Ви се е да отседнете в хотел и да се събудите нахапан от дървеници? Вероятно е да не сте сигурни какъв вид насекомо точно Ви е ухапал и да припишете вината на бълха, комар или друг вид насекомо и това е твърде възможно, в случай че не различавате ухапването на различните насекоми. Залисани.....

Виж още

Какво трябва да знаем за бълхите?

Какво трябва да знаем за бълхите?

23.07.2015
У нас се срещат около 100 вида бълхи, въпреки че в целия свят съществуват около 1500. Всички те са кръвосмучещи насекоми, паразитиращи върху животни с постоянна телесна температура - сред тях е разбира се и човекът. Бълхите, както някои други видове насекоми преминават няколко фази на развитие, докато.....

Виж още

Вечната битка между човека и хлебарката

Вечната битка между човека и хлебарката

21.07.2015
Или как да излезем победители в двубоя с хлебарките Хлебарката обитава нашата планета много преди нас - хората. Тя вероятно ще продължи да живее и след нашата гибел, след като е факт, че може да издържи на всякакви екологични и метеорологични катаклизми, с изключение единствено на арктически студ. На.....

Виж още