ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Ефикасно средство против хлебарки

07.08.2015

Има ли ефикасно средство против хлебарки и как да го открием?

Хлебарката е от насекомите, обитаващи предимно закрити пространства, макар че има и видове които се срещат само в природата. Жилищните видове обичат топлината и влагата и спокойно можем да ги причислим към животните, обичащи домашния уют. За съжаление, колкото повече те се радват на нашия дом и завладява все по-големи територии, толкова повече ние сме склонни да изпаднем в отчаяние, защото всички опити да ги прогоним са се оказали малотрайни или напълно неуспешни. Тук възникват и въпросите: има ли ефикасно средство за хлебарките, а също и защо пък са толкова вредни тези малки пълзящи насекоми. 

Защо хлебарките са проблем?

Хлебарките са преносители на голям брой зарази сред които дори хепатит А. Те най-често пропълзяват от канализационната мрежа, след което облазват храната и съдовете ни за хранене. Ужасно, нали? Хлебарките винаги търсят тъмно и топло място, което ги кара да се заселват в електрическите уреди и инсталацията, а там е много трудно да ги достигнем, за да ги унищожим чрез опръскване или хранителна примамка.

Кое е най-ефикасното средство против хлебарки?

Eфикacнo cpeдcтвo пpoтив xлeбapкиЗабравете спрейовете, продавани в аптеките и магазините за селскостопански препарати. Те са по-вредни за хората, отколкото за хлебарките и дори да успеят да унищожат малка част от обитаващата дома ви популация, бъдете сигурни, че много скоро тяхната численост ще бъде възстановена и което е по-лошо ще се е приспособила към препарата, което прави унищожаването им дори от професионалните фирми за защита от вредители по-трудно, но не и невъзможно. Друго средство което често се ползва срещу хлебарките и за съжаление е без особен продължителен ефект е борната киселина.

Добре е да запомненте, че най-ефикасните препарати не се продават свободно. Всеки вид инсекти има непоносимост към определен химикал, затова е изключително важно да потърсите професионална помощ. Това, което една специализирана фирма ще ви предложи няма от къде другаде да си набавите, а то е мощен и силно действащ биоцид с дълготрайно остатъчно действие, който ще унищожи цялата популация на вредителя.

В случай на свръх голямо нашествие може да се наложи повторно опръскване. Това отново трябва да бъде направено професионално, тъй като понякога се пригбява до третиране с друг препарат или по друга технология. Вие не сте компетентни и нямате достъп до качествените инсектициди одобрени от Министерство на здравеопазването само за професионална употреба, така че вместо да пръскате излишни пари за неефикасни средства, просто ги вложете в правилното решение. Всъщност съществуваха доста положителни мнения в интернет за едно средство срещу хлебарки, което било много ефективно - препарата Регент, който през 2014 г. бе официално спрян от производство от фирма БАСФ (BASF). 

Как действат професионалните инсектициди против хлебарки?

Инсектицидните химикали, използвани от професионалистите са ефективни, защото действат хитро и дългосрочно. След опръскване е достатъчно колкото може повече насекоми да облазят отровата (заради това не отмивайте препарата), след което да я принесат чрез телцата си навътре в процепите и дупките, където са гнездата им и да заразят цялата популация за няколко дни. По този начин няма да се налага да обработвате битовите електрически уреди, каналите и контактите - отровата ще достигне до най-недостъпните места, тъй като ще бъде пренесена лично от вредителя.

Борбата срещу  хлебарките е трудна и понякога се налага да я водим отново и отново, но използвайки правилните ефективни средства няма да имаме изгубена битка.


Още полезна информация от блога

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките! - Бран Инсект

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките!

24.08.2019
Едно от най-важните неща, което трябва да се знае за хлебарките е, че те са преносители на над 40 опасни болести сред които: коремен тиф, салмонела, дизентерия и дори хепатит А.Не е за подценяване и факта, че все още не е измислен препарат, който да въздейства върху техните неизлюпени яйца, наречени.....

Виж още

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?  - Бран Инсект

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?

30.10.2018
Най-вероятно сте чували за онези китайски ферми, в които се развъждат хлебарки с цел консумация, но дори и да искате да пробвате този азиатски деликатес, надали желаете да превърнете дома си в подобна ферма. Навсякъде и по всяко време, по стени, тавани и под, да виждате пъплещите създания, които освен.....

Виж още

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях. - Бран Инсект

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях.

28.09.2018
Има насекоми, които будят с нещо очарование у нас. Симпатичните калинки и божи кравичките. Упоритият труд на пчеличките и мравките. Песните на щурците и светлинките, които излъчват светулките. Съзираме каква прелест е създала природата и им се възхищаваме. Насекоми, които ни очароват с поведението.....

Виж още